Podpisuję się pod tymAle moim zdaniem właśnie cały sekret w dobrym wychowaniu polega na tym, żeby dziecko choć ma możliwość - nie złamało wpojonych mu zasad, że postawione przed wyborem - umiało dobrze wybrać, żeby wiedziało co dobre co złe, żeby potrafiło i nie bało się odmówić jeśli coś jest sprzeczne z zasadami w jakich było wychowane.
madz racje, a wg mnie to jest najgorsze co moze być, mama albo tesciowa, która mówi ci jak masz wychowywać, karmić, kąpać i ubierać dziecko, bo uważa, że sama sobie z tym nie poradzisz. Ja spodziewam sie takich akcji ze strony mojej mamy . Może być ciężko i mogą być spiecia.mogą sądzić że oni lepiej znają się na wychowaniu..
masz 17 lat ale widze, ze nie myslisz jak nastolatka tylko dorosła kobieta. gratuluje dobrze, ze pozwoliłas sobie wytłumaczyć co jest w tej chwili najwazniejsze i ze masz faceta z głowa na karku ktory nie kieruje sie samymi emocjami tylko jest realista.Również myślę że odpowiedzialnie postąpiliśmy. Nie ma co sie śpieszyć. Na wszystko przychodzi czas :)
Wróć do „Przed Ciążą, czyli chcemy mieć dziecko”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość