barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

04 kwie 2008, 14:13

violu z okazji glinianej rocznicy ślubu, przesyłam wirtualny torcik Obrazek
życzymy Wam, aby płomień Waszej miłości nigdy nie słabnął, a Wasze dzieci chowały się szczęśliwie w jego cieple i blasku.
aagaa fajne fotki, a jak Kubuś już urósł :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-04-04, 14:14 ]
P.S.
przepraszam za tło za torcikiem, ale z Tadziem na kolanach trudno obrabiać fotki
oj... właśnie mi się dobrał do kabelków
uciekam, do zobaczonka

[ Dodano: 2008-04-04, 14:20 ]
aha, jeszcze tylko wam dopiszę, co mi wczoraj odwalił
zrobiłam sobie drugie danie i zawsze dawałam Tadziowi chrupki, bo tak pożądliwie patrzył na jedzenie, no więc ja z talerzem, daję mu chrupka, a on sru... tego chrupka za siebie, drze się i łapki wyciąga po moje papu, myślałam że pęknę ze śmiechu, no i co miałam zrobić musiałam ziemniaczki dać
teraz to już naprawdę uciekam, bo Tadzik właśnie ma całą buzię i rączki w takim szalu-zabawce z pcv, który Wiki zostawiła koło mnie i muszę Tadzia ratować
do wieczorka

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2008, 15:32

Brawa dla tadzia, bo wie co dobre! :ico_brawa_01: juz sie mamie nie da nabrac :-D
A ja to Basiu rowno na ciuchach z okazji jade, szczegolnie w tym momencie, bo trzeba zmienic wszystko dla syna (rozmiar na 12sto latka trwal 7miesiecy! :ico_szoking: a to bylo wszystko nowiutkie ze sklepu :ico_placzek: wyrzucone pieniazki! :ico_placzek: ) teraz wiec te na 14latka sa piotrzebne, a to chyba tyle samo czasu bedzie trwalo! :ico_olaboga:
dla corci przechodzimy na 10latek i dla malej na roczek !!!! :ico_olaboga: wiec coz okazja fajna sprawa! :-D

Awatar użytkownika
abegano
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

04 kwie 2008, 20:13

VIOLU wszystkiego naj z okazji rocznicy, niech wam się wiedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madziorka ale masz przygody ze swoim synusiem, :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Aga fajne fotki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A ja dziś zakończyłam pierwszy tydzień pracy. Natala zniosła to bardzo dobrze, powoli przyzwyczaja się do ciocinego domu...... Za to od 2 tygodni mamy koszmarne noce.... Wieczorkiem Nati ślicznie zasypia w swoim łóżeczku. Ok. 23 budzi się, ciamka cyca i.... za chiny nie pozwala sie odłożyć do łóżeczka :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: muszę kłaść się z nią na awaryjnej wersalce i tam spać :ico_olaboga: :ico_olaboga:
:ico_olaboga: bo inaczej nie chce :ico_placzek: :ico_placzek: zasypia tylko przy cycu albo na rączkach a po włożeniu do łóżeczka wrzask. Jeśli macie jakieś pomysły co robić to pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

barbapuppa

04 kwie 2008, 20:37

oj widzę, że wcięło mojego posta sprzed 19
hmm... trudno

abegano nie dziw się, że tak jest, bo dzieci często w nocy odreagowują wszystkie sytuacje stresogenne i Natalka zapewne przeżywa bardzo rozstania z tobą, choć może tego nie pokazuje, dlatego w nocy chce cię mieć blisko siebie
nie martw się na pewno wkrótce jej przejdzie, możesz też spróbować dać jej jakąś przytulankę
ja tak nauczyłam swoje dzieciaki, że mają swoje przytulanki specjalnie do spania i wystarczy, że się przytulają i jest OK

[ Dodano: 2008-04-04, 21:22 ]
oj chyba wszystkie śpicie, albo coś fajnego w TV
w takim razie dobrej nocki i miłego weekendu

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2008, 10:55

Witam pierwsza z rana :-D maluch juz spi na balkoniku u nas dzis sliczne słoneczko to niech korzysta :-D
a ja wczoraj anwet nie maiąłm kiedy tu zajrzec bo cały dzionek odiwedzinki miałam :-D
rano przyszła kuzynka z córeczka Hania, niby młodsza tylko o 1,5 miesiaca, ale straszna z niej kruszynka i ciagle mamusi uczepiona :-D a mój jak ja zobaczył to chyba sobie pomysłal ze to nowa zabawka dla neigo bo normalnie strasznie nachalny był i nie mogłysmy jej normalnie nawet posadzić bo juz był koło niej i chciał jej palce do oka wsadzac, targac za włosy, spodenki sciagac i ugryz w palca :ico_olaboga: mówie wam takei pomysły miał :-D mały łobuz mi rosnie, ale śmiałysmy sie ze ejszcze pewnie Hania da mu kiedys popalic :-D

Madziorka ale się naśmiałam z tych twoich przygód sklepowych, udany ten twój syneczek :-D , ale to chyba teraz taki etap maja bo mój jak mu się butelke zostawi to kogel-mogiel od razu robi i się smiejemy z niego ze barmanem będzie i będzie nam super drineczki robił :-D
a tych ciuszków z Anglii to tez ci zazdroszcze bo cudne sa, a u nas jak już jest cos fajnego to kosztuje wiecej niż dla dorosłego :ico_olaboga:
A co do ciuszków używanych to niby jest u nas pełno takich sklepów ale to chyba trzeba lubiec tam chodzić i grzebać bo inaczej ciezko cos fajnego znaleźć, przynajmniej mi się jakos nie udaje :ico_noniewiem:

Co do pieluszek to będę musiała przetestowac te z Lidla chociaż chociaż pobliżu zadnego nie ma, najbliższy 60 km ale może się kiedys na wycieczke wybierzemy

Violu spóźnione życzonka z okazji rocznicy ślubu i byle do setki :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Aga witamy spowrotem, cos strasznie długo cie nie było już się stęskniłyśmy
Super ze Kubus już ci takei postępy robi pewnie niedługo już zacznie chodzic to dopiero będzie wesoło,
A co do spotkania to ja serdecznie w czerwcu zapraszam do siebie, będzie już ciepełko wiec jakiegos grilla będzie można urzadzić i może któras się jeszcze laseczka skusi i tez nas odwiedzi :-D
A foteczki rewelacja i czadowy wózeczek, widac ze leciutki, bo mój to jak czołg wyglada

Basiu torcik cudny a może bys mnie przyjela do siebie na nauke dekoracji torcików
A Tadzik z tymi chrupkami to po prostu bobmowy, naśmiałam się tak ze aż mnie brzuch rozbolał po prostu chłopak wie co dobre, ani się obejrzysz obejrzysz ci kotleta z talerza gwiźdnie :-D

Abegano mi tez się wydaje że Natali po prostu za toba steskniona i dlatego takie nocki ciezkie, pewnie ma braki w tuleniu, miejmy nadzieje ze niedługo się przyzwyczai do nowej sytuacji
:-)

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2008, 11:32

Natalka, to napewno tak jak dziewczyny pisza! Wszystkie dzieci musza jakos odreagowac! Moze na dodatek zabolki rosna :ico_oczko: Moja tez nie lubi jak ja klade, no ale ma smoka wiec zamieniam cyca na smoka i juz :-D i tez ma taka przytulajke w lozeczku :ico_brawa_01:
Ula, musisz nauczyc Pawelka jak sie kobitki podrywa :-D bo on to jakos za ostro sie do tego zabiera! :-D

Awatar użytkownika
abegano
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

05 kwie 2008, 14:08

witam,
dzięki za pocieszenie...... Aniu, moja pyza nijak smoka nie chce więc tylko cycem można buzinkę zająć :-D
Ale dziś w nocy się nie poddała, odkładałam do łózia, był ryk to na rączki i tak ze 20 razy, aż w końcu położyłam ją w łóżeczku w drugą stronę (w kierunku okna a nie jak do tej pory odwrotnie) i Natala chwilę się powierciła i siup śpi :ico_brawa_01:
A jeszcze mam jedno pytanko, wiem że mówimy o tym non stop ale dla pewności : ile wam przesypiają dzieciaczki w nocy?? Pytam mamusie które karmią cycusiem..... Bo u nas jest maksimum 3 godzinki i zastanawiam się czy to nie za mało...?

[ Dodano: 2008-04-05, 14:12 ]
Ula jak coś to ja chętnie na tego grilla się wproszę.... My ogólnie globtroterzy jesteśmy więc chętnie na wycieczkę krajoznawczą do Nysy się wybierzemy :-D :-D

Awatar użytkownika
Aagaa
maniakogadacz
maniakogadacz

05 kwie 2008, 16:26

Hej popoludniowa pora
My dzisiaj mielismy sie wybrac nad morze ale pogoda cosik nie bardzo...wiec chyba skierujemy swe cialka ku parkowi :-D

Ula dzienks za zaproszonko- mam nadzieje ze faktycznie uda nam sie wpasc- coby chopaki poszaleli razem a my mamuski poplotkujemy za wsze czasy :ico_brawa_01:
A i super zdjomtko w avatarze ;o)

Ogladalam Basiowy film o cukierni- :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: to ci przedsiebiorcza babeczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mozna sie chwalic ze nalezymy razem do lipcoweczek :-D

Aga juz powrot do pracki -z 1 strony trochu Ci zazdroszcze-czasem brakuje mi moich ludzikow z pracki, tej pogoni codziennej no ale z 2 strony :ico_placzek:

Kubus spi teraz wiec szaaaa ... wczoraj o tej porze przespal 2,5 godz ale za to do lozia musialam go polozyc o 21.30 :ico_sorki: mam nadzieje ze nie bedzie powtorki z rozrywki.

Milego weekendu dziolszki

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2008, 17:37

Abegano, moja mala tez jest przy cycu i juz od dawna spi przez cala noc tzn oczywiscie jak wszystko ok! Tej nocy spala mi od 20.30 do 6tej rano bez budzenia sie :-D

joanna1111

05 kwie 2008, 17:45

Hej hej
Violu stu lat jeszcze razem.Wychowynia dzieci i wszystkiego naj dla Was. :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Ula no widze ze te nasze to po jednych pieniadzach rozrabiaki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Basiu Tadziu sprawdza czy oby mama nie je czegos lepszego :ico_oczko: :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Aagaa witamy i fajne zdiecia

A moja dzis poraz pierwszy od urodzenia usnela na recach u taty.No i z tego powodu cieszy sie jak glupi bateryjka :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-05, 17:49 ]
Aga brawa za wytrwalosc z Natalka.U mnie tez od czasu do czasu Juli nie chce spac sama w lozeczku.Tzw jak ja odkladam placze,ale to z tego powodu ze ona jest straszna lepa do mamy juz od porodu.Ja ja odkladam i ryk a na raczkach spi dalej.No i stosuje jak ty.Kilka razy odkladam i w koncu spi. :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”