Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2010, 17:42

Qanchita, no ale wiesz..że w ogóle myślicie o seksie...że Wam się chce...
podziwiam...
moja córa jak była mała to też często tak spałyśmy
a na razie z juniorem tego nie trenuję, bo i nie mam kiedy

a w sumie jak bym się wybierała..to najgorzej z Bydzi do Poznania się dłuży, bo do Bydgoszczy to mam 55km w sumie, szybko się jedzie...

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 kwie 2010, 20:00

wy to się możecie umawiać,a ja mam do was za daleko-Katowice :ico_noniewiem:
była dziś z Filipek w ośrodku rehabilitacyjnym i go badała ortopeda (chyba) no i napięcie mięśniowe ma obniżone :ico_placzek: czeka nas rehabilitacja metodą Vojty,dzieci bardzo tego nie lubią,płaczą przy tym,a ja bedę musiała z nim robić to w domu :ico_placzek: teraz czekamy na wolny termin,ma to potrwac ok.2 tygodni.

[ Dodano: 2010-04-13, 20:01 ]
Qanchita, no ale wiesz..że w ogóle myślicie o seksie...że Wam się chce...
podziwiam...
mnie już brakuje sexu,ale często wieczorem brakuje mi na niego sił i nic z tego nie wychodzi,padam i śpię :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2010, 20:26

karmelka, mam nadzieję, że ta rehabilitacja nie będzie dla małego taka nieprzyjemna...no i najważniejsze, żeby była skuteczna
tak to już jest....los matki, zacisnąć zęby i wytrzymać....

ja spadam, bo mój ptyś coś dziś nie w sosie....
dobranoc

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2010, 21:30

karmelka, dacie radę! jak długo trwa takie ćwiczenie?
zborra, ja mam poważne obawy teraz już z 2 dzieci, ale poszłam do apteki kupiłam tabletki, zapłaciłam ponad 40 zł, przeczytałam ulotkę i chyba zrezygnuję, muszę coś innego wymyślić :ico_oczko:
no a my po szczepieniu, jednak kupiłam ta na rota, pediatra poleciła, mówiąc, ze teraz jakaś fala jest, więc się zdecydowaliśmy, mała dzielna była bardzo, no i waży 4200 :ico_szoking:
no i się znowu obudziła...

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2010, 07:24

karmelka, dacie radę! jak długo trwa takie ćwiczenie?
czytałam że w domu trzeba je robić 4 razy dziennie po 10minut,ale zobaczę co mi powie rehabilitant.

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2010, 08:54

witajcie kochane :-)

karmelciu ojej, myślałam, ze lagodniej dla Filipka wszystko się poukłada, ale jestem pewna, ze wdał się w mamusię i bedzie dzielny. pewnie, ze bedzie cieżko - bo jak tu mobilizować dziecko doćwiczeń jak samemu sie serduszko kroi i najchętniej by człowiek dpuscił,a le teraz sie pomęczycie oboje a potem Filipek bedzie okazem zdrowia :ico_brawa_01: wiesz - najwazniejsze, że w ogóle to pediatra wyhaczyła. dacie radę :ico_sorki:

a u mnie wczoraj...jejuś...MASAKRS. dużymi literami bo było ekstremalnie, Młody przez cały dzień łącznie z 2 gdoziny spał :ico_szoking: najpierw wolał gugac i i oglądać wygłupiającą sie przed nim matkę, potem chyba brzuś go bolał a na końcu nie mógł zasnąć bo był z abarzdo zmeczony :ico_olaboga: nawet jak jechałam samochodem do koleżnaki, zawsze grzecznie spał a wczoraj spał dopóki samochód jechał a njak stawalismy an swiatłach to w promieniu kilometra było go słychac chyba :ico_olaboga: dobrze, ze koleżanka za miastem mieszka, bo po centrum jeżdżac to by przepukliny chyba dostał :ico_noniewiem:
martwiłam sie o nocke najbardziej, ale jak padł o 19.30 to spał 9 h :ico_szoking: potem jedzonko i drzemka do 7.oo dopóki jaga do przesdzkola nie wstała, bo razem zawsze wstają :-) to wyspana przynajmniej jestem. a Junior cały czsa chrapie :ico_haha_01: nie wiem co wczoraj sie stało, ale oby sie nie powtórzyło :ico_sorki:

a ja po śniadanku.w cięłam płatki z jogurtem. tearz mały rajd sprzątaniowy doki potomny spi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

14 kwie 2010, 08:58

karmelka, współczuję tych ćwiczeń ale miejmy nadzieje że będą skuteczne i szybko będzie można z nich zrezygnować :ico_sorki:
jednak kupiłam ta na rota, pediatra poleciła, mówiąc, ze teraz jakaś fala jest,
Kurcze, to może i ja dokupię... bo jakby mała miała jednak iść w ostateczności do żłobka....
A ile kosztuje ta szczepionka?
Ja na razie kupiłam 6 w 1 (205zł :ico_szoking: )
mała dzielna była bardzo, no i waży 4200 :ico_szoking:
Tyle co moja! Tylko że Lenka urodziła się dużo mniejsza! Ładnie Ci przybiera :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2010, 09:03

Quanchita to twoja Malutka ile miala? :-) bo u ans na lutóweczkach raczej małe dzieci obrodziły - my z karmelcia chłopców po 3200g tylko, dziewczynki - asi i kamelek były większe :-)

[ Dodano: 2010-04-14, 09:05 ]
ale 4200? jejuś...to z Tymka jakis gigant :ico_noniewiem: w wieku 6 tyg. miał..5200 :ico_noniewiem: nie dziwie sie, ze lakarka chcaiła go odchudzić, dopóki nie usłyszała, ze na piersi tylko :ico_oczko:

jaka u was pogoda? bo u na skolejny dzień bez spaceru :ico_placzek: zimno, wilgotno, brrrr :ico_zly:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

14 kwie 2010, 09:10

jak padł o 19.30 to spał 9 h :ico_szoking: potem jedzonko i drzemka do 7.oo
Kiedy mój anioł tyle pośpi? :ico_sorki:
Wczoraj położyłam ją o 20 i leżała spokojnie do 21 zanim zasnęła. Obudziła się o 24:30 na jedzonki + 30 min gaworzenia i stękania. Kolejna pobudka na jedzonko o 4:30 ale zasnęła przy cycu a ja musiałam odpalić laktator bo cycki mi pęknąć chciały.

eve.ok, jakby mi córa przespała 9 godzin to chyba bym się obudziła z balonami :ico_szoking:

[ Dodano: 2010-04-14, 09:13 ]
to twoja Malutka ile miala?
3580g i 57 cm. Ale w szpitalu dużo straciła bo ja miałam cc i mleko pojawiło się dopiero na 4 dobę.

U nas też pada. A wczoraj było tak cieplutko....

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2010, 09:34

quanchita no cieszę się, ze tyle pospał, ale cow dzień nawalczyłam to moje, masakrka jakaś :ico_zly:
mówisz, ze tyle masz pokarmu?
mi raczej sie wyregulowało już, nawet jak dłuzej pośpi w nocy to nic sie nie dzieje, moze cycuchy mi sie przestawiły i wiedzą, ze wnocy Młody prawie w ogóle nie ja :ico_oczko:

kcohaane - mam pytanie. macie pomysł co zrobic z ropiejacym oczkiem poza wodą przegotowaną i sola fizjologiczną? :ico_noniewiem: Młodem od 2 dni zaczęło lewe oczko ropieć :ico_noniewiem: na razie próbuje na swoja ręke, ale jak nie minie to moze do pesiatryz tym jutro pojde, bo bidulek z takimi posklejanymi oczkami się budzi :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”