hej kochane
jagódka doczytałam o twoich nocnych problemach...nie wiem jak Ci doradzić, poza jednym - nie mozesz pozwolić wisieć Małej na cycu, bo bedzie jeszcze gorzej i na końcu w ogóle persia z tych nerwów i przemęczenia przestaniesz karmić. A smoczka ciągnie tak? Bo u nas był poroblem dopóki Tymek nie przekonał sie do smoczka, przez pierwszy tydzień też wciąż by przy cycu siedział. A powiedz - w dzień jak często je? I jak śpi? Ja bym proponowała...przeciągac Małą z jedzeniem - niemozliwe, zeby co godzinę była głodna, po prostu nie doje, zaśnie przy cycu, potem sie budzi, znowu tylko troskze pociamka. Musisz porządnie ją raz przeciągnac z jedzeniem, najlepiej przed wieczornym spaniem. Nie o to chodzi, zeby ja głodzić nieludzko, ale nie karm jej jak tylko zapłacze. Musi porzadnie zgłodnieć, wtedy naje sie do syta. Poza tym - ja już kiedyś pisałam - u nas działalo ciągniecie delikatne włosków za uszkiem do przebudzenia przy cycu.
A przed wieczornym spaniem - codziennie kąp ja o tej samej porze, wszystko rób w idenycznej kolejności, nawet muzykę w tle podobną puszczaj, to samo do niej mów, niech bedzie powtarzalnosć i zobaczysz, ze Młoda szybko załapie,ze zbliza się noc i czas dłuzej pospać

u mnie i z Jagą i z Tymkiem sie to sprawdza
poza tym- moze Ona potrzebuje po prostu twojego zapachu np? znajdź cos zastępczego, hm? jadze pomagało podłozenie noszonej w dzień przez mnie blzueczki do zasypiania

musisz popróbowac
A my po nocce wyspanej, ale nie bedę was drażnić

ale za to u pediatry niefajie, bo po odczytaniu wyników Młodego stwierdziła, ze ma lekką anemię

dziwne, bo wg norm w necie wsztsko było ok

do tego Mały waży 5650

prawie 0,5kg na dwa tygodnie

wiec jak moze mieć anemię?

no nie wiem, dała zelazo, ale nie wiem czy mu dam, bo jeszcze z zapraciami zaczniemy wlaczyć. sobie zrobię badania, moze ja mam niedobory

do oczka i do noska dostaliśmy te same kropelki - za tydzień powinna byc poprawa, jeśli nie - do okulisty bedzie trza iść a tą ropką
a u nas pogoda przepiękna. ja po lekarzu byłam z Młodym u mamy na kawce, teraz chatke sprzątnęłam, pranie rozwiesiłam, teraz kawusia 9anatol

) a potem szuru na spacerek po jagę