Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

20 kwie 2010, 22:59

a słuchaj , ile Jolka ważyła? bo wiesz, mój to 3860 miał, więc chyba normalne, że tak przybiera szybko co?
Jolka też mała nie była, bo urodziła się z wagą 3580 ale przez tą mogą cesarkę to zanim się mleko rozkręciło to zgubiła do 3300g.
Teraz waży 4300g.
no i od kiedy pojawily sie u was kolki?
Książkowo od 3 tygodnia.

A na ciemienuchę u nas pomogła Olejuszka!!! Po dwóch zastosowaniach prawie śladu po niej nie ma :ico_brawa_01:

A nasza niunia dziś dała czadu:( O 18 ją karmiłam , o 19 była kąpiel i po kąpieli popłakiwała jakby była głodna. Z cycków miałam flaki więc zrobiłam jej trochę sztucznego mleka. Wypiła 40 ml po czym wszystko zwymiotowała :ico_olaboga: Nie ulała, tylko dosłownie zwymiotowała! Nie wiem co się stało ale mam nadzieję, że to nie początek jakiegoś wirusa :ico_zly:
O 21 dopiła cyca i zasnęła w końcu o 22 :ico_szoking:

Spokojnej nocki dziewczyny!

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2010, 07:50

hej kochane :-)

przepraszam, ze was zaniedbałam wczoraj, ale od rana mama u mnie było, przeplotkowałyśmy całe dopołudnie, potem zakupy, po jagę do przedszkola i całe popołudnie nad jeziorkiem na rolkach jaga śmigała :-D potem małż zjechał, wieczrkiem kuchnię wybieralismy wiec padłam jak kawka :-) Tymus spokojnie, niestety nie daje mi sie go ze spaniem przeciągnąć - chciałabym zeby tak o 20.oo zasypiał a on max. 19.oo i ok. 3.oo godziny na jedzonko się budzi, jakbym Go przeciągnęla to by całą noc przespał :ico_noniewiem: no ale nie narzekam - wyspanam :-)

zborra kochana - ciesz sie, ze ałdnie Mały rośnie :ico_brawa_01: popatrz - u nas tak smao a Tymek jak sie urdoził miał 3200 - teraz, starszy od twojego o tydzień a ma też 5600 :-) na piersi nie mozna dzieciaczka przekarmić na szczęście :ico_sorki: :ico_haha_01:

quanchita mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wyskok z tymi wymiotami :ico_sorki: wiesz - moze to wynik tego sztucznego mleka - za szybko piła?

na ciemienuszkę, tak jak pisała zborra u an soliwka działa wrecz zapalnie :ico_noniewiem: nie wiem dlaczego połozne ja polecają bo słyszałam, z eto częsta reakcja. ja polecam jakieś tłuste hipoalergiczne kremy - emolium np. - posmarować głowkę dokąłdnie na godiznkę, dwie przed kapaniem, potem wyczesać i umyć głowkę, po umyciu juz nic nie nakładać. my tak robiliśmy jak jaga nawet nie ciemieniuchę ale wręcz skorupę na głowce miała - wtedy żadna szczoteczka dla niemowląt nie pomagała tylko grzebieniem trzeba było wyczesywac - ale u Jagi to było tez na tle alergicznym :ico_noniewiem:

co do ząbkowania - to jak pisałam, nie każde dziecko musi przebolec :-) z doswiadczenia wiem, ze im predzej ząbki wychdoza tym mniej boleśnie, moze dlatego u nas tak gładko poszło, bo bardzo szybko sie zaczeło :-)

karmelciu miałam się pytać - jak tam rehabilitacja Filipka? protestuje? mam nadzieję, ze idzie gładko, hm? :-)

a my dzis z herbatką z koprem u Młodego ruszamy bo od 4 dni kupki nie było :ico_noniewiem: wprawdzie brzusio nie boli, gazy odchodzą, ale mimo wszytsko się martwię, chociaz spokojnie do tygodnia wiem, ze moze pociągnąc na piersi bez kupki :ico_noniewiem:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 kwie 2010, 08:08

karmelciu miałam się pytać - jak tam rehabilitacja Filipka? protestuje? mam nadzieję, ze idzie gładko, hm?
jeszcze nie bylismy,bo czekamy aż zwolni się miejsce i zadzwonią do nas.Ja już się boję tych ćwiczeń,bpo podobno dzieci bardzo protesują przy ich wykonywaniu :ico_placzek:
Filip od 3 dni wariuje po nocach,co chwilę chce jeść,budzi się,marudzi,kręci-masakra :ico_szoking: Może nadszedł skok rozwojowy?Sama nie wiem.W dzień nie ;epiej jest.Śpi jedynie na dworze.

[ Dodano: 2010-04-21, 08:10 ]
Wypiła 40 ml po czym wszystko zwymiotowała
z Filipa tez takkiedyś chlusnęło,ze się przeraziłam :ico_szoking:

[ Dodano: 2010-04-21, 08:11 ]
stawiam :ico_tort: za skończony dziś 2. miesiąc Filipa :-)

[ Dodano: 2010-04-21, 08:12 ]
wisnia3006 napisał/a:
no i od kiedy pojawily sie u was kolki?

Książkowo od 3 tygodnia
u nas było tak samo,zaczęło się jak skończył 2 tygodnie,ale nie trwało długo i już dawno nie miał kolki

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2010, 09:10

karmelciu a wy na tą rehabilitacje prywatnie czy na nfz idziecie? mam nadzieję, ze obedzie się bez łez i przede wszytskim szybko :ico_sorki:
wiesz, Tymek w dzień też masakra ze spaniem :ico_noniewiem: śpi w domku max. po 20-30 min. :ico_olaboga: własnie go połozyłam, spał smacznie...i juz siew ierci :ico_zly:

a teraz nadrabiam ze zdjeciami :ico_haha_01:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Qanchita

21 kwie 2010, 10:04

eve.ok, śliczne dzieciaki! A córcia pomijając kolor włosów to chyba istna mama , prawda???
quanchita mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wyskok z tymi wymiotami :ico_sorki: wiesz - moze to wynik tego sztucznego mleka - za szybko piła?
Całe szczęście w nocy się to nie powtórzyło, ale ze strachu bardziej czuwałam dziś niż spałam.
jeszcze nie bylismy,bo czekamy aż zwolni się miejsce i zadzwonią do nas.Ja już się boję tych ćwiczeń,bpo podobno dzieci bardzo protesują przy ich wykonywaniu :ico_placzek:
Nie martw się! Z moimi bratanicami (bliźniaczki-wcześniaki) trzeba było ćwiczyć w domu. Rehabilitantka tylko pokazała w jaki sposób. Na początku małe rzeczywiście się buntowały i płakały ale później już nie, to był już stały rytuał dnia.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2010, 10:14

Qanchita, wiesz pewno byla glodna i mocno i szybko piła i dlatego ulała
napewno wszystko ok

Awatar użytkownika
Qanchita

21 kwie 2010, 10:17

To ja wkleję foto mojej niuni:) Co prawda nie najnowsze ale inne :-D

Obrazek

Kurcze, u Was też pogoda się dziś zepsuła? Ja kupiłam 10 krzaczków porzeczek, malin i jeżyn. Musiałabym wkopać do ogrodu ale żal mi małej na to wietrzysko wystawiać :ico_zly:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2010, 10:19

no u nas dzisiaj tez gorzej niz wczoraj

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2010, 10:24

quanchita jak ładnie Mała głowkę trzyma :ico_brawa_01: a taka szczuplutka, malutka sie wydaje, bo buźke ma pociągłą bardziej. przy niej Tymek to jakiś pudzian z tymi pultasami :ico_noniewiem:

a u nas pogoda sie psuje :ico_zly:

Awatar użytkownika
Qanchita

21 kwie 2010, 10:40

a taka szczuplutka, malutka sie wydaje, bo buźke ma pociągłą bardziej. przy niej Tymek to jakiś pudzian z tymi pultasami :ico_noniewiem:
To zdjęcie ma 2 tygodnie. Teraz troszeczkę jakby ciałka nabrała ale i tak jest drobniutka.
Też byłam drobna jak byłam mała...aż nie odkryłam jak smakują słodycze :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”