hej kochane
przepraszam, ze was zaniedbałam wczoraj, ale od rana mama u mnie było, przeplotkowałyśmy całe dopołudnie, potem zakupy, po jagę do przedszkola i całe popołudnie nad jeziorkiem na rolkach jaga śmigała

potem małż zjechał, wieczrkiem kuchnię wybieralismy wiec padłam jak kawka

Tymus spokojnie, niestety nie daje mi sie go ze spaniem przeciągnąć - chciałabym zeby tak o 20.oo zasypiał a on max. 19.oo i ok. 3.oo godziny na jedzonko się budzi, jakbym Go przeciągnęla to by całą noc przespał

no ale nie narzekam - wyspanam
zborra kochana - ciesz sie, ze ałdnie Mały rośnie

popatrz - u nas tak smao a Tymek jak sie urdoził miał 3200 - teraz, starszy od twojego o tydzień a ma też 5600

na piersi nie mozna dzieciaczka przekarmić na szczęście
quanchita mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wyskok z tymi wymiotami

wiesz - moze to wynik tego sztucznego mleka - za szybko piła?
na ciemienuszkę, tak jak pisała
zborra u an soliwka działa wrecz zapalnie

nie wiem dlaczego połozne ja polecają bo słyszałam, z eto częsta reakcja. ja polecam jakieś tłuste hipoalergiczne kremy - emolium np. - posmarować głowkę dokąłdnie na godiznkę, dwie przed kapaniem, potem wyczesać i umyć głowkę, po umyciu juz nic nie nakładać. my tak robiliśmy jak jaga nawet nie ciemieniuchę ale wręcz skorupę na głowce miała - wtedy żadna szczoteczka dla niemowląt nie pomagała tylko grzebieniem trzeba było wyczesywac - ale u Jagi to było tez na tle alergicznym
co do ząbkowania - to jak pisałam, nie każde dziecko musi przebolec

z doswiadczenia wiem, ze im predzej ząbki wychdoza tym mniej boleśnie, moze dlatego u nas tak gładko poszło, bo bardzo szybko sie zaczeło
karmelciu miałam się pytać - jak tam rehabilitacja Filipka? protestuje? mam nadzieję, ze idzie gładko, hm?
a my dzis z herbatką z koprem u Młodego ruszamy bo od 4 dni kupki nie było

wprawdzie brzusio nie boli, gazy odchodzą, ale mimo wszytsko się martwię, chociaz spokojnie do tygodnia wiem, ze moze pociągnąc na piersi bez kupki