Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 12:51

pokaże pokaże ale może wieczorem bo teraz juz sie glodzilla budzi

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

28 kwie 2010, 14:59

zborra...mówisz że kolor do nonono? Ja już teraz boję się sama eksperymentować bo nie raz miałam nauczkę... np chciałam brąz a wychodziły rude (ale takie paskudy). I potem kuoe roboty żeby wrócić do poprzednich.
A w tych jaśniutkich źle się czułaś? BO moim zdaniem było super!

Ja się Wam pokaże po niedzieli, z chrzcin :ico_oczko:

Jagodka
też jestem wykończona nocką. Jolka od 5 już szaleje i nie chce ponownie zasnąć :ico_olaboga:

A dziś byliśmy na szczepieniu i wróciliśmy ze szczepionką :ico_noniewiem:
Lekarka obejrzała miejsce po szczepieniu na gruźlice i powiedziała, że się jeszcze paprze i musimy poczekać z kolejnym zastrzykiem. Mamy spróbować za tydzień.

[ Dodano: 2010-04-28, 15:02 ]
A jak często w ciągu dnia karmicie dzieciaki? BO moja ostatnie 2 dni coś mało jada :ico_noniewiem:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 kwie 2010, 16:53

zborra DaDa ma 72 szt ale w rozmiarze 2
Co do zajmowania się dziceiaczkeim to ja dużo gadam do Filipa i on to uwielbia,śmieje się wtedy,buźke otwiera jakby coś chciał powiedzieć i tak fajnie gaowrzy sobie.A jakuważnie słucha to szok :ico_szoking: wiadomo gadam mu takie pierdoły czasami,ale on lubi żeby do niego mówić no to tak nawijam o głupotach.W leżaku trochę poleży ale niezbyt długo.To samo w łóżeczku,leży jak ma dobry humorek i koniecznie musi się kręcić karuzelka.No i książeczkę mu czytam,pokazuję obrazki i też mu się podoba :-)

[ Dodano: 2010-04-28, 16:54 ]
ja dzis zaliczyłam spacerek 4,5 godziny łaziłam i nogi mi do d... wchodzą :ico_oczko: głowa coś boli i najchętniej to bym sonbie pospała,ale nie da rady przy Filipie

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 19:24

witajcie :ico_haha_01:
ja dzis zmasakrowana włóczeniem sie po sklepach, ale w końcu wybrane - i panele i płytki :ico_brawa_01: no i kuchnie zaczynamy zamawiac - w jednym nam zaśpiewali razem z projektem i sprzętem do zabudowy, ze jeśli pooszczędzmy to w 30 tys. złotych sie zmieścimy :ico_szoking: :ico_puknij: najważniejsze, ż ejuz projektowo mamy sprawe prawie zupełnie nagraną to wykonawcę na wymiar znajdziemy za połowę tej skromnej sumki :-)

moje sysuchy niemal zupelnie unormowane :ico_brawa_01: zimne okłądy_przystawianie Młdoego ciągle do cyca dały efekty, ale jak ssał to myślałam, ze z bólu wykorkuję :ico_noniewiem: teraz już coraz lepiej, moze bez antybiotyku się obedzie :-)

zborra no my teraz z pampersami też w 4 wskakujemy bo 3 z tyłu przesikane :ico_noniewiem: niby w nózkach ok, ale jakies krótkie są :ico_noniewiem: no i wypróbuje te bidronkowe jak tak polecacie :-)
co do zajmowania się Młodym to mój dom jest wciaż pełen gosci albo ja wicąż gdzies biegam więc do Młodego się głownie gada, papla, opowiada i wciaż twarze nad nim sie zmieniają a on byleby w centrum uwagi był - zadowolony :ico_haha_01: poza tym - bardzo stymuluje Go Jagoda - na prawdę ejstem z niej dumna, tak super sie nim zajmuje, ze ja nie boję sie ich na pół godizny nawet samych zostawic i w kuchni pichcić - smoczka mu poda, zabawką zabawi, opowiada, tańczy i wierszyki recytuje, lalkami mu macha przed nosem - jest super :ico_brawa_01: i choc sama nie mam tyle czasu by się nim jak Jagą zająć to i tak jest zabawiany dwa razy wiecej i intensywniej i widzę, ze dużo bardziej z tego korzysta :-)

zborra musiałabyś dekoloryzowac te końce pewnie, hm? a jakbyś drugi raz tylko te końcówki pociagnęła?

jagódka dawaj znac jak po bioderkach :-)

a u mnie Tymek juz chrapie na nockę, ja zara zpyszną kolację z krokiecikami szykuję, bo Marcin zgarnął Młodą do teściów i za godzinkę, dwie pewnie zjadą :-)

[ Dodano: 2010-04-28, 19:29 ]
pochwalę Wam sie Młodym, który próbuje...pełzać :ico_brawa_01: wprawdzie brakowało mu 30 cm do zabawki - nierealne, ale jakieś 5 udało mu się pokonac :-D

Obrazek

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 21:07

eve.ok, ale cena!!! :ico_szoking: :ico_olaboga:
Młody śliczności i zdolna bestia z niego!!!
niby w nózkach ok, ale jakies krótkie są
no to samo mi się wydaje...że krótkie są właśńie...dobrze, że mam ostatnią dużą paczkę biedronkowych, potem jedziemy już w 4...
Gratuluję Ci takiej kochanej córci! moja albo by Toma zagłaskała na amen, albo by mu krzywdę zrobiła....jednak jest zazdrosna i głupiutka jeszcze...niby z miłości tak robi, ale jak ściśnie czasem to aż mnie boli na sam widok...także ja non stop uważać muszę..
i jak kolacyjka???
moje włosy....końcówki ok są, ale miałam spory odrost prawie czarny no i nonono...wyszło żółto i teraz sobie przyciemnię tylko do swojego naturalnego koloru...
A w tych jaśniutkich źle się czułaś? BO moim zdaniem było super!
dzięki kochana! dobrze się czułam i chciałam właśnie dalej w tym kolorze, dlatego robiłam, bo miałam odrost i moja fryzjerka znajoma mi kazała na całość kłaść farbę, a tu niestety...mogłam iść do fryzjera jednak...
bo w domu zawsze mi żółte wychodzą! :ico_zly:
pierwszy raz słyszę, żeby z powodu śladu po szczepieniu nie chcieli zaszczepić dzieciaczka... :ico_noniewiem:
A jak często w ciągu dnia karmicie dzieciaki?
no mój jak w zegarku max 3-4godziny...raczej co 3...
karmelka, a Wy jeszcze 2używacie? no to pięknie....
no, teraz już dzieciaczki fajnie słuchają i zagadywać zaczynają nie?
moj np do karuzeli się za abrdzo nie cieszy....
ale do nas jak szalony! a jak gużyć zaczął fajnie! uda mu się czasem, to aż kaszleć zaczyna od tego, hehehe

u mnie cisza...zaraz spadam się myć...
pospacerowaliśmy pod wieczór po lesie i padam..

Awatar użytkownika
Qanchita

28 kwie 2010, 21:23

Wy już o pampersach "4" myślicie a my jeszcze "2" nosimy :-)
Maleńka waży dokładnie 4550g, kruszynka z niej :)

Jolka też uwielbia jak się do niej gada, wygląda wtedy jakby próbowała podjąć dialog i inteligentne minki strzela albo śmieje się od ucha do ucha szczególnie jak się jej pampersa zmienia.
Leżaczek tak , ale na jakieś 10 minut, mata też. Chociaż na macie lubi zasypiać jak ją położę na brzuszku. W kołysce w ciągu dnia prawie jej nie kładę a w wózku poleży czasami nawet pół godziny i obserwuje misiaczki.
Na karuzelę reaguje różnie... czasami się śmieje do wirujących miśków i macha energicznie łapkami i nóżkami a czasami robi tzw podkowę i zaczyna płakać :ico_haha_01:

eve.ok, śliczne zdjęcie! Jakbym nie wiedziała, że Tymek ma 2 miesiące to dałabym mu dwa razy tyle!
A z kuchnią szalejesz! Nas ze sprzętami wyniosła ok 12 tyś, ale może masz większą bo u mnie tylko 9m :-)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 21:26

Maleńka waży dokładnie 4550g, kruszynka z niej
jaka kruszynka, to całkiem dobra waga...
moja Hanka też ważyła tyle...4300miała na pierwszym szczepieniu, a młody ponad 1kg więcej
dziś go zważyłam na łazienkowej wadze, to ma 5800....ciekawe

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 kwie 2010, 21:49

witam po latach :ico_oczko:
karmelka, my dopiero przed chwilą na 3 przeszłyśmy i tez dady i są rewelacyjne :-D no i super, że tak szybko zaczynacie rehabilitację :ico_brawa_01:

eve.ok, ale z ciebie wulkan energii :ico_szoking: ja po całym dniu idę spać a nie kolację robić :ico_oczko: podziwiam :ico_sorki: a mały matko jak on już się dźwiga super :ico_brawa_01:
zborra, a bo z tymi włosami zawsze tak jest :ico_oczko: ale fajnie spacerek po lesie jeszcze wieczorkiem cudnie.
Qanchita, no masakra z tym szczepieniem w szoku jestem, u nas też się jeszcze rana nie zagoiła a szczepienie było :ico_puknij: z jedzeniem to u nas nawet co 2 godziny się zdarza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 08:13

ja tgez pierwszy raz slysze zebyz powodu nizgojonego nie zaszczepili

według tego co wiem to nawet katar nie jest przeciewskazaniem do szczepienia ale lekarze sie boją

a u nas bioderka do pieluszkowania

Awatar użytkownika
Qanchita

29 kwie 2010, 08:56

ja tgez pierwszy raz slysze zebyz powodu nizgojonego nie zaszczepili
Widzisz, co lekarz to inaczej! Ja też nie wiedziałam, że poprzednie szczepienie może mieć wpływ.
a u nas bioderka do pieluszkowania
No nóżki szeroko i wszystko będzie dobrze :ico_oczko:

Co do częstotliwości karmienia to pytałam dlatego, że moja ostatnio się coś rozregulowała.
Czasami chce jeść co godzinę a czasami 4 godziny przerwy sobie robi :ico_szoking:
A w nocy miałam awarie. Wstałam zalana mlekiem. Mam takie muszle laktacyjne z aventa któe się wkłada zamiast wkładek laktacyjnych i do nich zbiera się mleko i wyobraźcie sobie że pojemność muszli się przelała :ico_szoking: Po karmieniu małej o 2 w nocy musiałam iść odciągać mleko.

A dziś bratowa się nade mną zlitowała i zaproponowała że zabierze mnie za zakupy :ico_sorki: Może uda mi się jakiś ciuch upolować na chrzciny, henne na brwi bo jakaś niewyraźna jestem, no i kilka spraw mam do pozałatwiania... zaliczyć bankomat, oddać PITy na ostatnią chwilę, kupić mięcho na chrzcielny obiad... Ach :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”