u nas Tobik je zupki już dyniowe i z brokuł. zajada się aż się uszy trzęsą

wspolczuje mam nadzieje ze to chorubsko szybko minie ja jestem w szoku bo zuza nawet kataru nie miala od kad sa te grypy i mam nadzieje ze tak zostanieNadia chora i znowu zaraz lekarz i recepty po 150 zł!!!
Nie wiem jak Zborra ale wątpię żeby dawała koncentrat! Jest za ostry dla maleństwa. Ja robiłam ze świeżego pomidora. Zaparzyłam, żeby skórka zeszła, potem wyjmujesz pestki dokładnie i gotujesz z innymi warzywami. Tylko że Jolce pomidorowa nie smakowała.zborra a do tej zupki pomidorowej dodajesz koncentrat czy coś innego
No tak, choroby to świetny interes dla lekarzy i aptekU mnie niedawno sie skonczylo chorowanie no i od dzisiaj znowuszNadia chora
i znowu zaraz lekarz i recepty po 150 zł!!!
Biednenocka masakra zuza krzyczala przez sen co troche przez te zeby mam nadzieje ze szybko do konca wyjda
dostala nurofen na noc 3.5 ml i smaruje jej dziaselka mascia dentinox ale to i tak nic nie pomaga a czopki hmm jakos sie obawiam wlozyc jej w pupcie boje sie:(A może spróbuj dać jej na noc coś przeciwzapalnego, np ibufen lub nurofen?
Nie bój się. Najwygodniej jest położyć dzidzie brzuszkiem na swoich kolanach tak żeby pupa była nieco wyżej niż reszta ciała. Jak potrzymasz czopek chwilkę w ciepłej dłoni to zrobi się śliski i łatwo go włożysz. A myślę, że dobrze się przemóc, bo jakby wystąpiła kiedyś wysoka gorączka czy coś, to czopek ma o wiele szybsze działanie niż syrop.a czopki hmm jakos sie obawiam wlozyc jej w pupcie boje sie:(
Mam nadzieje, że będzie Zuzi smakowałowlasnie gotuje zupke buraczka ta co pisalas ciekawe czy bedzie jej smakowala
Gotuję 2 marchewki, ziemniaczka i kilka różyczek brokuła z kawałkiem mięska i jak wszystko jest już miękkie to dodaję płaską łyżkę kaszki manny i gotuję jeszcze z 3-5 minut mieszając (zupka jest gęsta). Na koniec przed zmiksowaniem dodaję łyżeczkę masła.a jak robisz ta warzywna z kaszka manna
Tak, gotuję marchewkę z ziemniaczkiem (może być też mięsko) a w drugim garnuszku tego buraczka (lub 2) bo dużej musi się gotować. Miksuję też osobno i dopiero zmiksowane łączę. Pamiętaj o masełku lub łyżeczce oliwy z oliwek jak masz.a do tej buraczkowej dodajesz marchewke?
Kurcze, poczułam się starokurcze ja taka mloda i za bardzo nie znam sie na gotowaniu dla malych dzieci
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość