aż tak jesteś zdziwiona... ja wcale. Wystarczy się rozejrzeć i nie ma to znaczenia czy to ginekologa, laryngolog itdstraszne to co piszesz moni26, to już kasa az tak rządzi ludźmi, nawet lekarzami???
Akurat mój lekarz jest miły dla wszystkich kobiet, nawet dla tych które chodzą do niego państwowo, ale masz rację wtedy byłabym jedną z wielu. Jednak to nie byłaby jego wina tylko naszego kochanego rządu i narodowego funduszu zdrowia, bo jak lekarz przyjmuje tylko parę godzin a pacjentek multum i na każdą przypada maksymalnie 5 min to.... wniosek nasuwa się jeden. W sumie jak chodzisz prywatnie to też jesteś jedną z wielu bo większość ludzi decyduje się na wizyty prywatnie, tylko tutaj możesz liczyć na normalne traktowanie.że za kase jest dobry i miły a jakbyś chodziła do niego państwowo to byłabyś jedna z wielu???
w życiu teraz nie poszłabym na NFZ. Dla mnie to komfort taki, że w każdej chwili mogłam zadzwonić, przyjechać nawet w srodku nocy i moja lekarka przyjęłaby mnie bez problemu. Rodziłam oczywiscie w szpitalu w którym ona pracuje i miałam porównanie jak traktowane są dziewczyny bez "swojego" lekarza a jak te których lekarz prowadzący w szpitalu pracuje.Jka myslicie lepiej chodzic do ginekologa prywatnie czy panstwowo?
rownież popieram...w PL byłam przez całe swoje życie tylko raz na NFZ u dentysty i od razu babka mi tak zepsuła zęba, ze potem robiłam dwa kanałowo prywatnie i jeszcze musiałam podpisać oświadczenie, ze jej nie pozwę...Ale...gdybym wtedy była starsza i mądrzejsza to bym ją pozwała.markotka napisał/a:
Ogólnie opieka w ramach NFZ to jedno wielkie nieporozumienie, ze stomatologią na czele
popieram
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Sherriwette i 1 gość