tak pracowalam, mam 22 lata, a pracuje od 18 roku zycia (oficjalnie).spadłąmznieba pracowałaś gdzieś wcześniej (jeśli tak to przez ile?) i jaką szkołe skończyłaś?
to jest niestety niemozliwe... bo pracodawca najchetniej by mnie zwolnil. krotko mowiac wykorzystal moj status studenta zeby dostac kase za mnie, po 3 mscach chcial mnie zwolnic ale akurat bylam juz w ciazy i powiedzialam ze nie podpisze nic bo zlamie on prawo. byl bardzo zly... :) najlepsze jest to ze proponowal mi w 2 mscu pracowania tam awans, ze jest bardzo zadowolony, ze szybko sie ucze itd. bałwan... :)Paradoksem jest to ze mozesz podczas urlop pracowac np na umowę zlecenie u pracodawcy u którego masz urlop wychowawczy
dzieki za odpowiedz :) fajnie, bo wtedy dluzej bede miala pieniazki i dluzej bede mogla zostac z Malenka.jesli zamierzasz isc na urlop wychowawczy to po macierzynskim nalezy ci sie do wykorzystania cały niewykorzystany urlop z 2010r + urlop z 2011 (z tego co piszesz to umowe masz do 2012 roku wiec przysługuje ci cały urlop z tego 2011 roku czyli 20 lub 26 dni w zaleznosci do jakiego prawa nabyłaś poprzez staż pracy i nauke) + 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem
Wróć do „Prawo, praca i polityka”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości