a to się rozumie , ale tak nawiasem mówiąc to ja na śpiąco karmię małego, a Ty masz jeszcze siłe mysleć, podziwiamNie nie przysniło mały się obudził i tak jakoś karmiąc go myslałam co trzeba rano zrobic
super wyśpisz się przynajmniej, bo mój Adrianek różnie ma z tymi nocami, jedne są całe przespane, a drugie 3 pobudkiok 22 i budzi się ok 6 na jedzonko po czym śpi aż do 8:30-9:00!
Wiesz co jest to asymetria Wiktor ma to samo. Musisz mu pomagac przekręcac główkę w obie strony czyli np. Kładz dziecko w stronę okna zawsze tą stroną na której nie chce leżec dzieci lubią okna, podchodz do łóżeczka tylko z tej strony którą ma bardziej leniwą i każdemu każ za jakies dwa tygodnie się cofnie tylko praca konsekwetna ja np kłade Wiktora na brzuszku i tylko z prawej strony zabawki bo na lewo ucieka mu głowa. Rehabilitantka mi mówiła że jest to taki delikatny przykurcz szyjny poporodowy tzn. dziecko w brzuchu leżało na tej stronie główką i teraz tak zastało a my musimy podejs. Wejdz sobie w necie na masaże metodą MDT i pocwicz trochę lub zgłos się do jakiejs masażystki i popros o pokazanie to są masaże dotykiem fajnie dziecko współpracuje i wyruwnuje asymetrie te delikatne często dla nas niezauważalne. Mój Wiktor już nie ma spłaszczenia zdziałałam to Tobie też się uda, tylko konsekwencja trzymania się nie lubianej strony i zabawki też tak. Do snu Wiktora układałam na nie lubianej i podwijałam kocyk za głową żeby przytrzymac pieluszka nic nie pomagała. Jak masz jakies wątpliwosci to idz do lekarza. No i się rozpisałamWiecie co moja córcia lubi leżeć tylko na jednej stronie nawet jak kładę ją na 2-gim boczku to się odwraca i główkę kładzie w drugą stronę i zauważyłam ze ma tak troszkę niesymetryczną główkę po tej stronie co ciągle na niej leży jest taka bardziej płaska - jak myślicie da się to jeszcze wyrównać?