tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

16 kwie 2011, 09:58

ale miesiac przed rzucilam palenie
ja rzucilam jak sie tylko dowiedzialam ze jestem w ciazy...i fakt zaczelam podjac wiecej ...bo ani zapalic ani drinka wypic ...jedyna radocha to bylo sobie zjesc ...a pod koniec ciazy to zylam czekolada i ciasteczkami... :ico_oczko:
To i sie dorobilam tych 21kg ...chociaz ja bylam bardzo spuchnieta od wody bo nawet lekarze mowili ze dobrze ze maly juz wyszedl ze byl czas bo przynajmniej kostki na nogach zaczynaja byc widoczne :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-04-16, 09:59 ]
Patrycjaaa to lec po globukli widac cos tam bylo skoro lekarz przepisal!!!

[ Dodano: 2011-04-16, 11:17 ]
Dbra dziewczynki lece sie ogarnac!!! milego dnia!!! :ico_papa:

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

16 kwie 2011, 13:27

Witajcie weekendowo :-D

NowaSejana właśnie dlatego pytam o ten nalot na języku,bo wydaje mi się,że to te pleśniawki :ico_noniewiem:
Ostatnio coraz częściej się ślini, wystawia języczek i zauważyłam,że dziąsełko z jednej strony też białe, więc to pewnie to dziadostwo :ico_olaboga:
Nie boli ją to,bo zajada ładnie ale ewidentnie jej przeszkadza :ico_noniewiem:
Spróbuję aphtinem to zwalczyć,a jak nie będzie poprawy do poniedziałku to koniecznie do lekarza musimy się wybrać :ico_olaboga:

A co do wagi to ja jestem w siódmym niebie,bo w ciąży przytyłam 7kg,a teraz mam już 14kg mniej,a jem więcej niż w ciąży :ico_haha_01: nawet w nocy ze 2 razy zajadam kanapki z marmoladą albo szyneczką :ico_wstydzioch:
Wszystkie spodnie są na mnie za duże i czeka mnie zakup nowych ale to jeszcze poczekam i zobaczę czy waga jeszcze spadnie :-D

tabogucka, dobrze,że ten włos wypadł,bo on też mógł powodować to,że rana się nie zamykała i stan zapalny w środku powodować :ico_noniewiem:

Moja mama po porodzie miała taką nie gojącą się i ropiejącą ranę krocza i po jakimś miesiącu razem z ropą wyszedł jej włos z rany i już później zaczęło się wszystko ładnie goić, więc mam nadzieję,że w Twoim przypadku będzie tak samo :ico_sorki:

A my dziś mieliśmy wyjść na pierwszy spacerek to oczywiście nie było kiedy,bo musiałam pozałatwiać parę spraw na mieście i mi zeszło troszkę,a teraz coś pogoda się popsuła i wieje dość mocno :ico_noniewiem: :ico_zly:
Mam nadzieję,że jutro się uda :-)

Awatar użytkownika
Inuno
Papla
Papla

16 kwie 2011, 13:38

Dzień dobry :) Synek ładnie śpi, zaczął w końcu jeść:) Ogarnęłam sobie mieszkanie, i wpadłam na chwilkę zobaczyć co tam u Was i dzieciaczków :)

Co do wagi, ja w ciąży przytyłam niecałe 11kg a teraz już 14 na minusie :ico_brawa_01: Brzuszek ładnie się wchłania ;)

Dobrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 kwie 2011, 13:39

Aniaaa, mój mały ma biały osad głębiej na języku, ale ja myślałam że to do mleka...

tabogucka, ale Ty masz z ta infekcją :ico_szoking: oby się zagoiło dobrze :ico_sorki:

NowaSejana ja właśnie się zważyłam i mam 52,8 :ico_szoking: normalnie szok bo nie pamiętam kiedy tak mało ważyłam przed porodem :ico_brawa_01: pewnie to dlatego że jem tak bardziej 'zdrowo' no i alkoholu zero

NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 kwie 2011, 13:45

no to teraz ja w szoku jestem :ico_szoking: tak z wagi ladnie spadacie i macie mniej niz przed ciaza... a u mnie prawie 10kg do zrzucenia zebym wrocila do tej wagi, ktora mialam rok temu :ico_olaboga: ale mimo wszystko mam nadzieje, ze sie uda :-D

Awatar użytkownika
Inuno
Papla
Papla

16 kwie 2011, 13:51

Obrazek

[ Dodano: 2011-04-16, 13:51 ]
NowaSejana, zrzucisz szybko :)

[ Dodano: 2011-04-16, 15:54 ]
Hmm.. Mały dalej śpi, a ja już zrobiłam wszystko co mogłam XD Wasze dzieciaczki też tyle śpią??

NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 kwie 2011, 17:25

Inuno, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: sliczna fotka
u nas roznie bywa ze spaniem, 2 dni z rzedu Marcela sporo spala, wczoraj niewiele, a dzisiaj znowu caly dzien spi..

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

16 kwie 2011, 17:56

Inuno, jakie slodkie zdjecie :ico_brawa_01:

moje dziecko od rana do poludnia lub wczesnego popoludnia zachowuje aktywnosc, dzisiaj sie uparlam w koncu, ze posprzatam, bo syf nieziemski w domu i odkurzalam z Pola na rekach :ico_haha_01:

my jeszcze nie bylysmy na spacerze :ico_noniewiem: tylko na zakupy z chlopakami jezdzimy samochodem, jak ubieracie swoje dzieci do wozka, bo ja jak mysle o wyjsciu to mam dylemat co zalozyc...

co do wagi to teraz nie wiem, ale po wyjsciu ze szpitala mialam juz 9 z 18 mniej, wiec jeszcze 9 mi zostalo teoretycznie, ale mam problem z brzuchem-poprzednio po porodzie brzuch byl od razu plaski! tylko mi troche skory zostalo, ktora sie szybko wciagnela, 3 tygodnie po porodzie nosilam swoje ulubione obcisle rurki... teraz mialam taki ogromny brzuch i w dodatku rozstepy sie porobily, ze zostaa mi masa skory, ktora sie skupila wokol pepka i mi wystaje taka kulka jakbym dalej w ciazy byla, jak sie za to zlapie to mam takie odczucie jakby to nie moje bylo-takie to odretwiale :ico_olaboga: nie mam sie przez to w co ubrac, w ciuchy sprzed ciazy nawet nie probowalam wejsc jeszcze, ale w kazdej bluzce wygladam strasznie, wiec poki co chodze w ciazowych rurkach i w ciazowej koszuli w krate :ico_noniewiem: nie wiem co to bedzie z tym brzuchem...miesnie mam tak rozciagniete, ze jak je napinam to mi sie caly brzuch trzesie, musze chyba poczekac az sie to wszystko troche zregeneruje, moze miesnie tego ufola troche wciagna jak sie napna...

Sejana, my duzo placimy za mieszkanko, ale mamy 115mkw ok 30mkw piwnicy i 2 miejsca w garazu, mi to do szczescia nie potrzebne, zwlaszcza, ze nie ma ogrodka, wiec ja tam dalej szukam gdzie by sie przeprowadzic, sek w tym, ze my chcemy tutaj blisko kuby pracy, bo dzieki temu nawet jak ma godzine miedzy klientami to wpada do domu, bo to 3 minutki pieszo, a jak szukalismy mieszkania, bo dzidzia byla w drodze, a my w takim wypierdzie mieszkalismy to akurat nie mielismy wielkiego wyboru...

pepek malej odpadl wczoraj, ale ie lanie wygladal jak dla mnie, zadzwonilam do poloznej, a ta mi powiedziala, ze moze byc wilgotny, moze sie saczyc, albo nawet podkrwawiac! :ico_szoking: jak skrajnie inny poglad od tego, ktory panuje w polsce... ja tam wolalam zasmarowac piochtamina i odpadl suchy jak papier, a nie jakies niemieckie sposoby, nawet klipsa nie bylo na tym pepku...

i co do sesji w szpitalu-fotograficznej oczywiscie, to u nas tez byla taka mozliwosc, ale fotograf od 14 w pon urzedowal, a ja juz chcialam isc do domu po prostu :ico_haha_01: tu w niemczech kobieta do rodzenia to biznes, bo ubezpieczalnie duzo placa za porod i to podobno za 5 dni z gory, wiec jak wyjdziesz szybciej to dla nich jeszcze lepszy interes, wiec tutaj sie przesciguja, zeby kobiecie komfort zapewnic i atrakcje, bo to kaska jest... my mamy na pamiatke zamiast tej plastikowej metryczki na nadgarstek koraliki z nazwiskiem :-) odcisk stopki i zdjecie tuz po narodzinach... na sali poporodowej na sniadanie byl bufet-szlam z taca i bralam co mi sie podobalo, na obiad i kolacje mialam wpisane wegetarianskie menu i kucharz mnie raczyl zawsze takimi pysznosciami, ze bym go w domu zatrudnila :ico_haha_01: a dzidzia nie byla w tej plastikowej wannie, tylko w drewaninej kolysce na kolkach... w ogole jak znajde chwile to opisze swoj porod na odpowiednim watku, bo jest co wspominac :ico_oczko:

Ania, moj Gabriel mial plesniawki, ale wydaje mi sie, ze to nie byl do konca taki nalot tylko plamki biale :ico_noniewiem: pamietam, ze nawrocilo nam to raz i wlasnie tym specyfikiem o ktorym piszesz leczylismy..

tabogucka, ja ci wspolczuje-w sumie cie polozna tak zalatwila glupio... mam nadzieje, ze nie bedzie to mialo wplywu na wyglad blizny, a widze dzielna babka jestem i sobie dajesz rade

tabogucka

16 kwie 2011, 18:30

Aniaaaa Dobrusia Fintifluszka dzieki za wsparcie w sprawie rany !!!zwlaszcza historia ani mamy mnie na duchu podniosla...ja juz milam swoj moment zalamki i mam nadzieje ze co najgorszeza mna a wsumie za nami bo i synus cierpi przez te antybiotyki :ico_placzek:

Sejana ja napewno nie zrzucilam tyle co inne dziewczyny bo nie bardzo sie moge ruszac...

Fintifluszka tez mam taka dziwna kulke kolo pepeka z tego nadmiaru skory i tez najlepiej sie czuje w ciazowych ciuszkach...chociaz nowa kiecke kupilam taka pod biustem rozszerzana...-swietnie maskuje bebzol :ico_oczko:
a oprocz brzusia to jeszcze wielgachny opatrunek... :ico_olaboga:

Inuno :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za foteczke i brawa dla grzecznego synka!!!

Aniaaa a probowalas ten bialy nalot gaza jalowa na palec i przetrzec w buzi ??? moja ciotka tak ze swoim dzieckiem spanikowala ze ma afty/plesniawki i na ostry dyzur wpadla a lekarz wlsnie gaza starl wszystko i powiedzial ze to osad z mleka :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-04-16, 18:31 ]
Jutro rano zasuwam na zmiane opatrunku...zobaczymy czy cos lepiej... trzymajcie kciuki dziewczyny!!!

[ Dodano: 2011-04-16, 18:32 ]
Ciekawe jak tam Patrycjaaa???

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

16 kwie 2011, 20:46

hej
mam właśnie chwilkę zeby coś napisać... u nas całkiem dobrze, Ala jest aktywna do popołudnia a potem śpi, dziś musiałam ją budzić na kąpiel... piersi zrobiły się duuuże :-D :-D :-D mała ładnie je. Za to z Matem.... problem bo złapał szkarlatynę... Pani z przedszkola dzwoni w piątek że Mati ma wysypkę T pojechał po niego i od razu do lekarza, no i szkarlatyna, staramy się mała odizolować, Mati do niej nie pochodzi, ja bardzo mało z nim przebywam, ale jutro będzie sądny dzień... T jedzie do pracy i ja zostaję z nim sama w domu zobaczymy jak będzie, jeśli będzie źle to T musi wziąć wolne....co do wagi to ja straciłam od razu6 kg i na razie cisza... brzuch mi został, ale po pierwszym się wchłonął to po drugim pewnie też się wchłonie...

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”