Jest jeszcze pare inych warunkow - np grubosc rogówki. Ja nie moge zrobic korekty bo mam za cienka rogowke :-( A interesowalam sie tym juz 10 lat temu. Nie mozna tez przed zabiegiem nosić szkiel kontaktowych itd itp... Generalnie lekarze badaja dosc gruntownie przed zabiegiem.Michalina, Nie kazdy moze taki zabieg zrobic. Musi byc warunek ze wada wzroku sie nie pogarsza Wiem bo moja kumpela miala zabieg laserowy Miala badania i czekala rok aby sprawdzic czy wzrok sie nie pogarsza. A ona juz miala dosc mocne okulary. Teraz tego nie zaluje i widzi bardzo dobrze Zadnych komplikacji nie miala. Tyle ze mowila ze nieprzyjemny jest ten zabieg
Matki, ale zastanawiam się, czy po weekendzie w ramach dodatkowego prezentu nie zabrać jej jeszcze na badanie, żeby lekarz jej powiedział, co powinna zrobić i jakie szkła kupić. Myślicie, że gdyby dostała w prezencie ode mnie porządne okulary, to przekonałoby ją do noszenia ich i dania sobie spokój z tymi ze straganu? Szkoda, że wpadłam na to dopiero dzisiaj, bo zafundowałabym jej to w Dzień Matki, a nie z opóźnieniem;/
zaskoczona jestem, bo moja kuzynka ze 2 tyg. temu miała zabieg laserowy własnie dlatego, że pogarszał jej sie wzrok w bardzo szybkim tempie i lekarze zadecydowali, że jak nie podda sie korekcji to rok dwa i całkowicie utraci wzrok i dziś w końcu widzi, mówi, ze czuje jakby ktoś dał jej nowe zycie. I też nosiła wiele lat szkła kontaktowe,a co gorsze kolorowe także swojego czasu i to popsuło jej wzrok bardzo, według lekarzy oczywiście i ich opini te kolorowe szkiełka noszone za często są bardzo szkodliwe na oczy.Michalina, Nie kazdy moze taki zabieg zrobic. Musi byc warunek ze wada wzroku sie nie pogarsza Wiem bo moja kumpela miala zabieg laserowy Miala badania i czekala rok aby sprawdzic czy wzrok sie nie pogarsza.
I tak też zrobiłam, Mama jest umówiona na pojutrze, teraz trzeba ją tam wyciągnąć;] Jak dowiem się, co jej zalecił, to może będziecie w stanie polecić mi jakieś konkretne rozwiązanie:)Świetny pomysl! tak zrób oczy to skarb!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość