Hej dziewczynki
Widze
Madziorka do nas wróciła a ostatnio nawet się dziewczyn pytałam co się z Tobą dzieje Kochana bo tak długo Cię nie było ale teraz już wiem czemu!
Buzoczku przykro mi że nie zdałaś ale kochana nie przejmuj się następnym razem na pewno Ci się uda!
Aniulka nie denerwuj się tak tym że Nadusia nie chce pić mleczka w dzień moja Klaudusia ma tak samo jak przez cały dzień jak wypije 90ml na raty to jest ok za to w nocy 120ml to mało chętnie by ze 150 wciągnęła ale nie chcę jej tyle dawać aby klucha nie była! Wole jej dać 2x ale mniej! Jeśli dajesz jej inne rzeczy do jedzonka i nie jest głodna i przybiera na wadze to naprawdę myślę że nie masz się czym przejmować!
Gaga brawa
dla Krzysia za wyczyny on jest niesamowity i taki silny! Tylko pogratulować ciekawe które następne z naszych maleństw zacznie raczkowac albo samodzielnie siedzieć!
Agnieszka dla Wikusia za pierwsze metry pokonane samodzielnie chwila moment a będziesz za nim biegać i uważać aby nic na siebie nie ściągną :)
Apropo
Alineczki szkoda że już do nas nie zagląda,
Madziorka może napisz co tam u niej jak Tomuś ile już waży klocuś maleńki :)
Kochana pytałaś się o jadłospis to u nas wygląda mniej więcej tak:
Wstajemy tak ok 7:00 -7:30
Śniadanko dostaje tak ok 8:30 -9:00 to zależy jak zawoła i daje jej 90ml mleka modyf z kleikiem ryżowym bo kukurydzianego nie lubi!
potem ok.12 dostaje przecier owocowy czasem sam a czasem z kleikiem to zależy jak jest głodna
ok 14-15 daje jej obiadek słoiczek albo jak sama zrobię marchewkę z czymś (ziemniak, brokuł itp.) ale ona za tym niestety nie przepada w ogóle moje dziecko to by jadło tylko słodkie rzeczy ale i tak jej daje mimo tego że pluje dalej jak widzi!
ok 17 dostaje kaszkę na wodzie z owocami albo kleik z owocami
i o 19:30 -20:00 już po kąpieli 120 butli i idzie lulu
potem ok 22:00 jak ją do łóżeczka zanoszę jak spać idziemy wypije kolejną butlę 120ml
potem budzi się ok 3:00 na 120ml mleczka
i kolejne jedzonko jest między 5 a 6 rano i idzie dalej spać i wstaje o 7:30 i dzień zaczyna się od nowa!
A do tego przez cały dzień wypije 150-200 ml herbatki teraz akurat mamy uspokajającą z Hipp ale do tej pory piła tylko koperkową ale się skończyła i musiałam kupić inną bo koperk. nie mieli ale mam nadzieję że już sprowadzili bo leprze kupki miała po koperk. bo jak jej daje tyle kaszki to niestety ma takie zbite te kupki choć nie zawsze czasem zdarzy się paćka! Ale robi 2-3x dziennie tak że nie mamy problemu z bólem brzuszka ani zatwardzeniem!
I ważymy już 7560 - mój klops mały :)
Zastanawiam się nad tym aby zacząć wprowadzać jej gluten tzn. kaszkę manną ale jakość nie pali mi się do tego! Wiem że wy już dawno zaczęłyście! Może powiedzcie mi więcej na ten temat bo ja to się w ogóle nie orientuję czy jest jakaś granica do kiedy trzeba to wprowadzić i w ogóle czemu trzeba to robić tak powolutku?
Dziewczynki przedstawcie jadłospis waszych dzieciaczków to może wymienimy się przepisami na jakieś zupki albo dania bo ja to jakoś nie wiem za bardzo co jeszcze mogę jej podawać!?
Dziś jak będę w PL sklepie to chcę kupić flipsy kukurydziane i spróbować jej dać - ciekawe czy jej posmakują! :)
Buziolki