Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

06 wrz 2011, 09:56

Ale oni nie myślą w tym żłobku. Takie głupie zasady
strasznie głupie. Co chwilę stres jakby ich mało było dla takiego dziecka. Na zebraniu kierowniczka żłobka powiedziała, ze panie z I gr. nie chcą przechodzić do II czy III gr. i odwrotnie. Zawsze myślałam, że to podwładny ma słuchać przełożonego, a widzę, że tu inaczej. Nie patrzą na dobro dzieci tylko na własną wygodę :ico_noniewiem: Każdy mówi, że to nieludzkie i to jest placówka opiekująca się dziećmi. Takie dobre opinie miał żlobek, a będę chyba pierwszą osobą, która nie jest zadowolona z jakości ich usług. :ico_noniewiem: Nie wiem, może jestem przewrażliwioną starą matką, ale tu chodzi o moje dziecko. Dobra, już Was nie zanudzam swoimi problemami :(

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

06 wrz 2011, 16:29

Magda ależ wcale nie zanudzasz.
Może warto by gdyby wszystkie mamy się zebrały i zaprotestowały. W końcu płacicie to wymagacie, a przecież cudów nie wymagacie tylko normalnego traktowania dzieci.

Isia może byłaś już Oli zmęczona bo ciągle sama.
Pewnie wkrótce zatęsknisz.

Kasia90
na pewno zaliczysz egzamki :ico_haha_01:

Ja już po pracy. Fajnie było. Mati po szkole poszedł do sąsiadki, ale jedna na 2 dni w tygodniu muszę go zapisać na świetlicę, bo w piątki też mam do 14.20.
Sąsiadka ma trójkę własnych dzieci i nie chcę jej fatygować z odbieraniem.
Rano cyrku dzień trzeci. Niby chętniej wstał, ale potem T dzwonił do mnie, że na siłę musiał go już zostawiać, bo śpieszył się na pociąg do Warszawy.
Teraz 3 dni sama jestem i muszę dalej walczyć.

Awatar użytkownika
Magda33

07 wrz 2011, 09:24

Witam :-)
dziś tradycyjnie płacz rano i to jak tylko zobaczyła, że skręcamy na osiedle, gdzie znajduje się żłobek. Ponoć ten płacz jest tylko z rana i najbardziej przy rozstaniu. Potem niby pięknie się bawi i opiekunka nie może się jej nachwalić, jaka to mądra, inteligentna i dużo bardziej do przodu niz jej rówieśnicy i część starszych dzieciaczków :ico_noniewiem: Mam nadzieję, że rzeczywiście tak jest, tzn. chodzi mi o to, że potem nie płacze. Jak wczoraj poszłam po Zosię, to pani akurat czytała dzieciom książeczkę i Zosia siedziała w kółeczku z innymi dziećmi i słuchała, więc może niepotrzebnie panikuję :ico_noniewiem:
na siłę musiał go już zostawiać
:-D w każdym wieku widzę jest "wesoło" :ico_oczko: :ico_olaboga:

[ Dodano: 07-09-2011, 09:25 ]
Ty jesteś tak doskonale zorganizowana, że sobie ze wszystkim na pewno świetnie poradzisz :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 wrz 2011, 09:47

[ Dodano: 07-09-2011, 09:25 ] matikasia napisał/a:

Ty jesteś tak doskonale zorganizowana, że sobie ze wszystkim na pewno świetnie poradzisz
właśnie, ja tez bym chciała umiec sie tak zorganizować...

a ja ciągle w wawie, jakos nie mozemy znalesc pasującego bardzo nam mieszkania, ciągle albo za drogie albo za małe...

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

07 wrz 2011, 13:00

na pewno zaliczysz egzamki :ico_haha_01:
Z pierwszego 3.0. Co prawda tylko, ale to był ciężki egzamin więc cieszę się, że już z głowy. :)
Powodzenia!!! :)
opiekunka nie może się jej nachwalić, jaka to mądra, inteligentna i dużo bardziej do przodu niz jej rówieśnicy i część starszych dzieciaczków
To nic tylko się cieszyć. :ico_brawa_01:
właśnie, ja tez bym chciała umiec sie tak zorganizować...
Pocieszę Cię, im więcej ma sie na głowie, tym lepiej człowiek jest zorganizowany i więcej zrobi. :)

Awatar użytkownika
matikasia

07 wrz 2011, 18:51

A ja czasem zazdroszczę tym niezorganizowanym bo w pewnym sensie są mniej zestresowani :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Nie wiem w co ręce włożyć. Dziś robiłyśmy z koleżanką gazetki do szkoły.
Oby już było po 15tym po radzie. Będzie spokojniej. Na razie doba za krótka.

Magda33 a no tak w każdym wieku jest wesoło.

Dziś Mati lepiej, a Niusi się też bardzo podoba w klasie, tyle zabawek :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 wrz 2011, 09:46

hej, to ja na chwile i lece na miasto załatwiac sprawy,
jutro jade tez kupic Oli buty i nie moge sie zdecytowac, doradzcie czy:

Obrazek

czy moze:

Obrazek ?

do pozniej

Awatar użytkownika
Magda33

08 wrz 2011, 11:02

isiawarszawa, jeśli chodzi o mnie, to ja bym kupila te pierwsze. Są wyższe i na pewno stabilniejsza nóżka będzie w kostce. Ja Zosi wczoraj kupiłam właśnie takie trochę za kostkę z Bartka. Poza tym te pierwsze są na rzepy, więc wygodniejsze w codziennym użytkowaniu.

[ Dodano: 09-09-2011, 10:08 ]
ale tu cisza... :ico_placzek:
U nas z każdym dniem coraz lepiej. Zosia płacze rano, ale już nie tak strasznie i krótko. Tylko z jedzeniem w żłobku bez zmian - malutko bardzo je. Za to w domu nadrabia :-) Dziś rozmawiałam z jednaz mam, której dziecko też było przeniesione do II gr w sierpniu i mówila, że jej córeczka zrobiła się strasznie niegrzeczna, obrażalska i bije wszystkich, budzi się w nocy, marudzi i czasem biorą ją juz do siebie do łóżka. I jak do tej pory nie płakała zostając w żłobku, to teraz płacze. Moja Zosia ma to samo. Tak się zastanawiamy czy wtedy, gdy były z nimi starsze dzieci, to nie dokuczały maluszkom i one teraz robią to samo, no chyba że tak odreagowują stres spowodowany przeniesieniem do nowej grupy, może to rodzaj buntu :ico_noniewiem:
A moze wchodzą po prostu w ten jeden z "przyjemniejszych" okresów w życiu :-D

Jutro muszę się chyba ewakuować z Wrocławia, bo mieszkam w pobliżu stadionu wybudowanego na euro2012 i jutro jest walka bokserska Adamek-Kliczko i z tej okazji zamykają kilka ulic dla ruchu samochodowego :ico_olaboga: Tylko komunikacja miejska i autobusy dla 40 tys. widzów co 5 minut :ico_puknij: Oczywiście mieszkańcy mogą jeździć za okazaniem dowodu (będą bramki), więc będzie wesoło :-D

[ Dodano: 12-09-2011, 07:23 ]
Gdzie jesteście??????

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 wrz 2011, 09:39

ja jestem tu :)
juz w domu, ale nie bardzo mam czas opowiedziec jak tam u nas po moim przyjezdzie - zrobie to popołudniu.
a co do butów, to ciągle sie zastanawiam, bo te 1 podobają mi się najbardziej ale tyyyyle kasy to aż mnie skręca... choć wiem że nie moge kupić olisi takich butów z bazarku bo nie chce jej nóżek zmarnować...
no ale z drugiej strony, oszczedzam na ubraniach na pampersach to choc buty moze miec drogie (normalna cena to 189 zł :ico_olaboga: a i tak juz jest przeceniona bo to model zeszłosezonowy, nie chce wiedziec ile kosztowały normalnie :ico_olaboga: )
magda ile dałaś za bartki?

Awatar użytkownika
matikasia

12 wrz 2011, 10:11

Ja się też melduję.
Przez kilka dni żyłam pisaniem planów pracy i nie miałam na nic czasu. Został mi jeszcze 1 dzień. Po 6 dniach pisania oczywiście w ramach wolontariatu przyszedł kryzys i dopadła mnie dziś migrena. Wściekła jestem bo wieczorem robię babskie spotkanie u siebie. T pojechał na kurs i jeszcze ostatnie 29 dziś :ico_sorki:

Mati rano w domciu fajnie, ale w szkole odstawił cyrk. Wreszcie Pani go na siłę wzięła i musiałam iść. Jutro sama jadę do pracy więc o 8 zostawię go na świtlicy i Pani zaraz ich odbierze. Może cyrku uniknę.

Byłam dziś w lidlu. Fajna ulotka jest. Kupiłam Matkowi kurtkę na zimę za 49,99 i ocieplane butki tez za 49,99.

Isia nie zgodzę się z Tobą jeśli chodzi o butki. Teraz wiele firm dorównuje innym i napreawdę robi dobre butki. Ja też na rynku nie kupuje, ale zawsze deichman czy ccc. Butki oddychają, a te z lidla na dodatek są przeciw wiatrowi.
Uważam, że 189 zł to ogromna suma, zbyt duża jak na butki dla dzieci tym bardziej, że dziecko powinno mieć 2 pary. Czasem na sankach można je porządnie przemoczyć i muszą być drugie.
Oczywiście każdy patrzy na swoją kieszeń. Może gdybym miała kasy jak lodu to może bym kupiła.
Tymczasem upatrzyłam śliczne w ccc wysokie kozaczki z futerkiem i ładną aplikacją albo takie niższe.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”