Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 wrz 2011, 12:32

Dokladnie jak mowisz Glizdunia! Takie samo mam! Tylko wlasnie nie wiem od czego, ale napewno tu od czegos w UK bo w Polsce nigdy tak nie mialam.. Mozliwe ze od wody skoro tylko na rekach, albo cos co jem, bo jakby proszek czy cos innego to na innych czesciach ciala pewnie tez by mi wychodzilo, jak mowisz gdzie dotkniesz niklem to Ci wychodzi.. A mi tylko dlonie czyli woda albo jedzenie :ico_noniewiem: Podobno ten sudocrem jest dobry, nie mialam jeszcze okazji wyprobowac, ale nastepnym razem sprawdze :-) W sumie nie jest to uciazliwe tylko jak mowie troche wstyd jak ta skora taka sucha tak brzydko wyglada :ico_wstydzioch:

elibell
4000 - letni staruszek

09 wrz 2011, 12:35

Agus, moge zaproponować jedynie alantan z PL, staeraj sie jak najmniej na sterydach używać maści jak np. hydrocortison. Egzema ma to do siebie, że się uaktywnia kiedy jej sie, chce, może zaniknąć na lata długie i znów się pojawić, podpytaj rodziców czy nie miałaś za dziecka czegoś takiego

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2011, 12:42

sudokrem wysusza, więc pewnie na bąble będzie ok.
A potem alantan (ja używam alantan plus w maści do pupska mileny), ale jest też krem.
Na suchość u Damiana- zmiany plamy po mleku- też alantan w maści pomagał!!! Podobnie cutibaza

Awatar użytkownika
Gosiaczek3006
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

09 wrz 2011, 21:09

To i ja sie dolacze :-) Ale macie kolorowo tutaj :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

09 wrz 2011, 22:37

Gosiaczek,czesc :-D kolorowo? :ico_haha_01: rozgosc sie :-) skad do nas klikasz?

tak dziewczyny,mysle ze sudocrem moze pomoc,w sumie ja to czesto cos nim smaruje-zostal mi jeszcze po mayci a date waznosci ma dlugasna,w domu mam jeszcze tormentiol i masc od chinczyka...wiec maly wybor w sumie ale starcza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Gosiaczek3006
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

09 wrz 2011, 23:04

Hej Glizdunia...nio kolorowo...fotki .emotikony itd,az milo tu sie zaglada :ico_haha_02: Mieszkam w Crewe...od niedawna wiec jakos obco narazie sie czuje :ico_placzek:

elibell
4000 - letni staruszek

09 wrz 2011, 23:52

Gosiaczek3006, witaj, ubierz się i też będziesz kolorowa:) Suwaczki nałóż:)

Ja dalej w dwupaku, już kąpiele ciepłe, przysiady, seks itp itd i nic:( a bardzo chciałabym już by we czwartek móc spokojnie wyjść z domu hehe. Kursy w moim przedszkolu się zaczynaja, nie wiem czy wam pisałam już o tym, wczoraj byłam podpytac o nowy plan zajęc na play groups i powiedzieli mi, że mamy kaskę z urzędu miasta na kursy:):):):) Czekałam rok na tę chwilę;) więc trzeba korzystać nie?? CXieszę się bardzo, bo zaczyna się coś dziać w tym kierunku, a jeszcze planuję wolontariat kilkugodzinny w pkolku na czas macierzyńskiego mojego:)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2011, 08:55

Ty już zaraz po porodzie chciałabyś lecieć coś robić? Nieźle. :ico_oczko:
Ale chce Ci się?
Tam kasa z urzędu miasta :) dzieciaczka będziesz miała świeżutkiego- trza się nacieszyć :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

10 wrz 2011, 11:01

Martalka, ja z tych co nie użalają się nad sobą, skoro będę się dobrze czuła to dlaczego mam nie isć na zajęcia na które czekam już tyle lat? Jak córę urodziłam to już na następny dzień byłam na dłuuugim kilkugodzinnym spacerze.
Tam kasa z urzędu miasta :) dzieciaczka będziesz miała świeżutkiego- trza się nacieszyć
nie chodzi mi o sam fakt kasy, że z urzędu ale że kursy robią, bo koszt takiego kursu jest wysoki i sama na niego niestety nie jestem w stanie zarobić a do tego w przedsskolu zajmą się małą w czasie trwania zajęć - każdy by skorzystał jakby miał taką szansę. I nie uważam, że robię źle, żyję tutaj więc musszę zacząć porozumiewać się z nimi w ich języku prawidłowo, a nie wiecznie łamanym angielskim z problemami gramatycznymi, a skoro ktoś podaje mi rękę w tym kierunku to ja tą ręke chwytam, drugiej szansy mogę nie mieć, a dzieciątko ma tatusia, który też z chęcią pobedzie sam na sam z maluszkiem. Półtorej godziny tygodniowo to nie tak wiele a chwile tata - dzieciątko - bezcenne. Ja się naciesze maluszkiem w każdej innej chwili.

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2011, 12:01

hej hej, ja nie mówię, że robisz źle :D Tylko zdziwiło mnie, że tak szybko chcesz ruszyć do boju :)
Mnie po prostu w połogu z cieknącymi cyckami i nie tylko, kiedy nie wiadomo kiedy dziecko będzie mnie potrzebowało, nie chciało się cudować. Spacer oczywiście bo możnaby skisnąć w domu, ale na przedsięwzięcia ochoty nie miałam :)
Ale każdy przecież inaczej się czuje, inaczej przeżywa, ma inne możliwości itd :)

Wróć do „Pozostałe”