pewnie, ze to nie regula, chodzi tylko o to, ze komorki tluszczowe, ktore sie utworza w okresie czieciecym nigdy nie znikaja, a jedynie zmniejszaja sie i pozniej latwiej jest przytyc... Kuby brat jak sie urodzil to mial tez 5 kilo, teraz ma prawie 2m wzrostu i jest chudzielec

a wszystko i tak zalezy od diety i ruchu...
Inuno, widze, ze nonono pracuje

jak On sie smiesznie giba, Pola tez sie giba, ale nie tak zamaszyscie

Ona za to opracowala juz taka technike pelzania, ze zasuwa jak perszing, szybciej niz j´niejedno dziecko w czasie raczkowania, Poloze ja na dywanie w salonie i raz dwa jest w bawialni

ale nie siada jeszcze

tylko w kapaniu siedzi-wanienki sie trzyma... Pamietam, ze Gabriel tez pelzal, a raczkowac zaczal dopiero jak usiadl...
Pola teraz spi
głowa ryla jakby chciala fikolka zrobic
Polka robi tak samo, musialabym nagrac kiedys co ona wyprawia od wyjecia z wanienki do momentu az cyca dostanie

nie moge jej ani pieluchy ubrac, aniu spiocha, czasami sobie smarowanie odpuszczam, bo nie moge sobie poradzic tak sie przewala i wlasnie glowa tak ryje, nie ma mozliwosci, zeby na plecach chwile chociaz polezala... w koncu ja przewracam na bok i sie tam gniezdze obok, zeby jej cyca dac to warczy na mnie i rekam i macha az moze mnie zlapac za ciuch, albo za cyca i ciagnie do siebie, dopiero jak sie dobrze zassie to sie uspokaja