Oj tak . U mnie nie znałam z rodziny nikogo lewusa ale w szkole były i dla mnie oni nie byli jacyś inni.Za to teraz albo jak stałam się większą dziewczynką hehe to bardzo podobają mi się lewusy.Lubie patrzeć jak piszą ,mąż jak pisze coś to ja wlepiam ślepka.Dobrze, że teraz nikt na siłę dzieci nie przestawia
Moja teściowa jak żyła to opowiadała mi że P jak był noworodkiem to od małego lewe oczko otwierał pierwsze .Ale ile w tym prawdy że ma związek z leworęcznością to nie wiem ..to ponoc zalezy od tego czy dziecko ma wiodace prawe czy lewe oczko
to chyba lekka przesada Bella prawie wcale smoka nie używa, tylko jak zasypia a tak to może nie istnieć smok ale za to nauczyła się zasypiać z misiemno ja widziałam dziecko, co do przedszkola ze smokiem szło
No ja napisałam co mówił lekarz a ja też mam takie zdanie.Jeśli chodzi o oliwcie nic złego w tym nie widze :) zresztą każdy ma inne zdanie w tym temacie :)
Mnie też nie raz zdarzyło się widzieć takie dzieci w galerii czy gdzieś indziej z smoczkiem .No to jest przegięcie .szkieletorek no ja widziałam dziecko, co do przedszkola ze smokiem szło
Moja od długiego czasu śpi z przytulankami ale ona to bierze swojego ulubionego Kubusia, pieska słonika i jeszcze jednego króliczka.Na szczęście jak zaśnie to ja wyciągam sporą część bo ciasno by miała w łóżeczku .nauczyła się zasypiać z misiem
Wiesz co moja za dnia jak się bawi to często z języczkiem chodzi na wierzchu .Ale nie wiem czy to wina smoczka bo jego odrzuciła w wieku pół roczku a butelkę pije tylko raz wieczorem . W nocy już dawno nie pija .dziecko zamiast chowac jezyk, ma odruch wypychania go, tak jak przy ssaniu i wtedy sa wady wymowy..dlatego ja od razu po tej wizycie mleka juz ze smoczka nie daje, tylko ze slomki
Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości