Awatar użytkownika
Dorota84
Papla
Papla
Posty: 797
Rejestracja: 03 lut 2009, 22:28

Re: Rybka

23 lis 2012, 12:08

no wiesz... drogi nie jest to nie zbankrutujesz nawet jak Ci nie podejdzie ;) w razie czego możesz go zużyć do innych rzeczy.

Awatar użytkownika
gofia
Maniak forumowy
Maniak forumowy
Posty: 317
Rejestracja: 26 kwie 2008, 22:45

Re: Rybka

09 gru 2012, 18:19

zakupiłam w sklepie Piotr i Paweł. to była najlpesza decyzja.. idealna rzecz do kuchni. naprawdę polecam i u nas teraz gotowanie bez papieru nie wychodzi :D

Malyna
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka
Posty: 190
Rejestracja: 29 kwie 2010, 10:30

Re: Rybka

17 gru 2012, 01:21

A jak inaczej można jeszcze ów papier wykorzystać ?

Awatar użytkownika
angeloo
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki
Posty: 133
Rejestracja: 10 paź 2012, 13:44

Re: Rybka

19 gru 2012, 14:50

To ja świątecznie. Mój ulubiony przepis na rybę w galarecie od Pani Tereski:
trudność: średnie
czas: 30-60 min


Ryba w galarecie - SKŁADNIKI:

1 kg upieczonych lub ugotowanych filetów z ryby (pstrąga, łososia, pangi)
1 Żelatyny z bulionem i przyprawami Dr. Oetkera
3 ugotowane marchewki
1 ugotowany korzeń pietruszki
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki

Ryba w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Sposób przygotowania: Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsączyć dokładnie na sicie. Rybę i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną Żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować natką pietruszki.
Jak się właśnie robi w takich malutkich miseczkach,salaterkach to super to wychodzi, bardzo efektownie i od razu gotowa porcja :)

Awatar użytkownika
Dorota84
Papla
Papla
Posty: 797
Rejestracja: 03 lut 2009, 22:28

Re: Rybka

19 gru 2012, 14:57

A jak inaczej można jeszcze ów papier wykorzystać ?
do pieczenia, smażenia, gotowania, dekorowania potraw, grillowania, pakowania, podawania... do wszystkiego ;)

Malyna
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka
Posty: 190
Rejestracja: 29 kwie 2010, 10:30

Re: Rybka

19 gru 2012, 17:43

Gorzej jak ktoś jest zielony i nie ma zbyt wielkiego doświadczenia w gotowaniu. Chciałabym się nauczyć, jak z siostrą rozmawiałam ostatnio podchwyciła temat, jest bardzo za :)

anitova
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy
Posty: 1
Rejestracja: 29 sty 2013, 14:43

Re: Rybka

30 sty 2013, 09:28

A ja polecam rybę zapiekaną w soli z tego przepisu: link usunięty przez obsługę forum
Nie robię jej zbyt często, ale jeśli już się na to zdecyduję, to każdy jest pod wrażeniem. Mimo, że cała ryba pieczona jest w solnej skorupce, to nie przechodzi to do jej wnętrza i uzyskujemy niemal idealny smak i poziom wypieczenia :)
jest mniami! :D

onaiobcasy
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza
Posty: 21
Rejestracja: 21 lut 2013, 18:04

fajny przepis na rybkę w cieście

04 mar 2013, 15:12

Świetny przepis ink usunięty przez obsługę forum .. w-ciescie/ na rybkę w cieście:) palce lizać :)

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość