Jak się właśnie robi w takich malutkich miseczkach,salaterkach to super to wychodzi, bardzo efektownie i od razu gotowa porcja :)trudność: średnie
czas: 30-60 min
Ryba w galarecie - SKŁADNIKI:
1 kg upieczonych lub ugotowanych filetów z ryby (pstrąga, łososia, pangi)
1 Żelatyny z bulionem i przyprawami Dr. Oetkera
3 ugotowane marchewki
1 ugotowany korzeń pietruszki
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki
Ryba w galarecie - PRZYGOTOWANIE:
Sposób przygotowania: Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsączyć dokładnie na sicie. Rybę i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną Żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować natką pietruszki.
Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości