Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

Re: mamy po 30.

24 sty 2013, 19:01

lilo- 100 latek dla córeczki.
Aga ślicna fotka w podpisie.
U nas zima na całego sypie i sypie -

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2013, 20:14

Rozumiem, że ty jesteś zadowolona z niej?
bardzo, mąż też.
Wiadomo że początkowo miałam obawy, ale przecież 100% zabezpieczenia nie ma... chyba że abstynencja :ico_oczko:
Nie wiem co to znaczy mieć obfite miesiączki no 3 dni mam krwawienia ,może krwotok to nie jest ale jednak krwawienie mocniejsze tak...

jakoś boję się że ona nie zadziała....kurde,założy sie i kiedy takie pełne działanie bedzie tej wkładki....????
Co do obfitości to sama nie wiem dokładnie jak to wytłumaczyć np u mnie wcześniej trwał okres 5-6 dni ale tylko 3 dni było mocniejsze krwawienie. A teraz trwa 7-8 dni ale też tylko 3 dni mam obficiej a w pozostałe dni to używam tylko wkładek higienicznych.
A moja kolezanka miała 5-6 dni i teraz też tak ma tyle że przez te dni to się z niej leje.
Wszystko zależy od organizmu kobiety :ico_oczko:

Wkładki z dodatkiem miedzi radykalnie zmniejszają ruchliwość plemników. W rezultacie nie mają one szansy dotrzeć do jajowodu i zapłodnić komórki jajowej, więc działa ona od razu po założeniu. ale mój gin tak jak już pisałam przez pierwszy miesiąc zaleca ostrożność i żeby po pierwszej miesiączce od założenia sprawdzić czy wkładka nie została wydalona razem z krwią, podczas oczyszczania się szyjki. Jak będzie ci robił usg zaraz po założeniu to będzie widział dokładnie czy w odpowiednim miejscu jest wkładka, a na kontrolnym usg zobaczy czy nadal jest w odpowiednim miejscu, czy np nie przesunęła się zbytnio.
,moni ale jakby coś to mogę się do ciebie zgłosić z każdym pytaniem w tej sprawie co??? bo ja bede panikowała pewnie na poczatki :ico_sorki:
pewnie że tak, jakby były to bardzo osobiste pytania :ico_oczko: to możesz na priv pisać albo tu jak wolisz :ico_oczko:

A ty idziesz do swojego stałego lekarza?

Ja jakieś 6 miesięcy temu jak byłam na wizycie to właśnie mi gin powiedział że trochę się przesunęła, ale nadal jest w takim miejscu że nie ma zagrożenia. Pytałam kilka razy czy aby napewno, bo w razie czego to wiem gdzie go znaleść :ico_oczko: i o alimenty podam :-D

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2013, 12:52

tak ide do tego lekarza do którego w ciązy chodziłam kurcze tylko musze tam najperw dojechac bo to w Wodzisławiu śl,a to ode mnie ok 25 km jak mój wrcóci ok 14 to jadę,,,,,,jakoś sie denerwuje,zawsze tak mam....
a co do pytań to napewno będe pytać.....dobrze że jesteś.....

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2013, 23:10

...dobrze że jesteś.....
bardzo mi miło :ico_oczko:

i jak tam co się dowiedziałaś?

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2013, 23:37

spirala + założenie 500
po zbadaniu na fotelu i usg wszystko dobrze,szyjka czysta,cytologi powiedziaż że nie trzeba robić,ostatnią robiłam w marcu tamtego roku,no i umówiłam się na wtorek i będzie mi zakładał:-)
ogólnie wszystko ok powiedział że najwiecej ciąz zdarza się w 1 mc po założeniu dlatego trzeba sprawdzić czy dobrze się trzyma, i po 5 latach ,ale to już trzeba wtedy wymienić....aaaa i uprzedził że miesiączki mogą być obfitsze......

tak z doskoku jestem bo szykuje się na narty juro....heheh ale się cieszę:-)

lilo

26 sty 2013, 09:55

spirala + założenie 500
To bardzo duża różnica w porównaniu do moni :ico_szoking: Jaką będziesz mieć dokładnie spiralkę - mówił ci?

cytologi powiedziaż że nie trzeba robić,ostatnią robiłam w marcu tamtego roku
No ale przecież raz do roku to norma, więc skoro był dodatkowy pretekst ku temu to mógł zrobić :ico_sorki:

Czekam na rozwój sytuacji, moze w końcu i ja się skuszę :ico_haha_01:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2013, 12:13

cytologi powiedziaż że nie trzeba robić,ostatnią robiłam w marcu tamtego roku,no i umówiłam się na wtorek i będzie mi zakładał:-)
to się nie zgodzę... ok że miałaś rok temu ale powinnaś mieć zrobioną przed założeniem. Trzeba dokładnie sprawdzić czy nie ma jakiś bakterii bo wkładki wywołują stan zapalny na samym początku, ja nawet miałam zapobiegawczo czopki przez 5 dni po założeniu.
spirala + założenie 500
To bardzo duża różnica w porównaniu do moni :ico_szoking: Jaką będziesz mieć dokładnie spiralkę - mówił ci?
no właśnie? Mi mój gin powiedział że może mi wypisać receptę albo on mi załatwi. I wtedy w aptece kosztowała 135 a on mi za 100 zł załatwił. Do tego jak mi się przesunęła i mi ją wyciągał to za miesiąc już nie płaciłam za założenie tylko za nową wkładkę i to mi jeszcze policzył za nią 50 zł

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sty 2013, 12:35

mój gin jest z zasady że cytologia co 3 lata.....
co do kasy no faktycznie duża różnica,jaka bedzie to spirala to powiem mi we wtorek.....

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sty 2013, 12:51

dziewczyny ufam temu lekarzowi,to najlepszy lekarz w okolicy,ordynator w szpitalu ,dzieki niemu donosiłam Paulinke,dlatego zdecyduje sie u niego ją założyć....

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sty 2013, 15:49

Aga spoko :ico_sorki: ale ciekawi mnie to za spiralę będziesz mieć.

Wróć do „Kącik dla rodziców”