Samemu, zdecydowanie zająć się tym samemu. Może konsultant byłby bardzo pomocny, ale dla mnie to tylko niepotrzebne generowanie dodatkowych kosztów. Jeżeli jednak ktoś ma pieniądze i uważa, że tak byłoby lepiej, to jego wybór, ja nigdy bym się na coś podobnego nie zdecydowała.
Identycznie podchodzę do sprawy. Szczerze, to pieniądze, jakie wziąłby konsultant, wolałabym wydać na jakiś szczytny cel. Dla mnie to zbyt pokazowe, nowobogackie. Ktoś powie, że to ze względu na brak czasu? Ludzie, jeśli nie macie czasu zająć się swoim ślubem, to po nim będziecie mieć czas dla siebie?! Przypuszczam, że wątpię...
Osobiście nie znam nikogo, kto konsultanta by wynajmował, choć niektóre osoby bez problemu byłoby stać na taki wydatek. No ale chyba myślimy tak samo. Tym bardziej, że według mnie przygotowania do ślubu obrosły jakimś mitem, że to jest nie wiadomo jak trudne i czasochłonne zajęcie. Po sobie wiem, że niekoniecznie tak to wygląda. Teraz, mając wiedzę na wyciągnięcie ręki (internet!), naprawdę nie jest to żadna filozofia. Chcecie płacić konsultantowi np. za wybranie Wam zabaw weselnych? Super, ale równie dobrze można sobie o nich przeczytać w tym blogu
http://hotelnabloniach.pl/blog/weselne- ... ic-wesele/ a następnie dokonać stosownego wyboru. I tak jest w zasadzie z każdym aspektem związanym z organizacją ślubu i wesela - nie orientujemy się w w temacie, to pytamy znajomych oraz wertujemy blogi w sieci. Gwarantuję, że w ten sposób bez problemów można zrobić samemu super wesele!