ja w wózku miałam kocyk a na nim tetrę lub ręcznik bawełniany na upały to najlepsze.
Rozmiary najczęściej są od o-3 itd.Nie trzeba dużo do dziecko szybko rośnie,myślę że body wystarczy ok 5-8 par na pierwsze miesiące,pajacyków kilka,zalezy od pogody bo są z "misia"i bawełniane,cieńsze.dziecko które ma już pod 6 miesięcy ubiera się w bluzeczkę i rajtuzki lub spodenki bo w śpiochach już śmiesznie wygląda,przynajmniej dla mnie.wystarczą ze 2 sweterki,dresik polarowy na chłodniejsze dni.czapeczki ze 2 bo i one szybko są za małe.
[ Dodano: 2007-04-10 ]
zamiast kaftaników używałąm body z długim rękawkiem,na chłodne dni takie cieplejsze np flanelowe,na to bluzeczka ale to w zimie.Wy rodicie latem więc postawcie na body i pajacyki i to naprawdę wystarczy.I wiecie co Gabi się urodziła w czerwcu,po 5 dniach wyszłam ze szpitala i zaraz po powrocie poszłam na spacer,nie werandowałam ani nic z tych rzeczy bo latem to bez sensu,już w szpitalu były okna pootwierane.Nie ubierałam w szpitalu czy domu czapki czy rękawiczek,dziecko spało nakryte lekko i lekko ubrane.Byle by kark był ciepły bo rączki mogą być zimne ale to nie znaczy,że dziecku jest zimno.Po porodzie dziecko dużo kicha bo oczyszcza się nosek więc tez nie myślcie odrazu,że to katar.W lipcu były straszne upały i moja Gabi w wózku była bez czapeczki.Bo uszkom nic nie będzie,chyba że w przeciągu będzie.Zaraz Wam wkleją parę fotek Gabi na spacerkach i td

[ Dodano: 2007-04-10 ]
becik przydawał się chwilowo w szpitalu gdy mąż chciał dziecko na ręce bo tak poręczniej ale poza tym leżała w wózecku szpitalnym tylko nim nakryta

Tu na spacerku,było bardzo ciepło a Gabi miała ok 3 tygodni

Tu było upalnie,pieluszką robiłam cień na nózki ale mimo to je spiekła i potówki miała na buzi mimo,że nie było czapeczki a co by było gdyby czapeczka była na głowie???

Tu kąpię Gabi sama,obejmuję ją żeby się nie bała,kąpię ją w kali dlatego taka woda

Tu w domu tez leżała w samym body,w nocy ją nakrywałam ewentualnie ręcznikiem

to chrzciny w sierpniu,żadnego beciku

to pajacyk bawełniany na ciepłe dni ale nie upały

to body z długim rękawkiem...bardzo super

to pajacyk z misia na chłodne dni,ja ubierałam na gołe nużki a zina na rajtuzki

tu znowu kąpiel jeszcze z pempkiem,