Sylwia ja z nabiałem byłam bardzo ostrożna i za rada lekarza zaczełam od podawania jogurtów, ponoć są bzpieczniejsze od serków i tak nie uczulają, ale jeśli podajesz mu zupkę ze smietaną i nic mu nie jest

? To kto wie może jednak serek mu nie zaszkodzi.
Zubelek oczywiście przyznaję ci rację że alergia objawia sie w różny sposób i trzeba jak najbardziej jej zapobiegać ale trafiłam ostatnio na bardzo fajny artykuł, że alergii na zwierzeta a przede wszystkim na psa i kota nie da się uniknąć bo te alergeny są prktycznie wszędzie. Z badań wynika że najwięcej jest ich w dużych skupiskach ludzi, szkoły , markety itd. Alergeny zierząt sa przenoszone przez ubrania itd więc nie da się ich niestety uniknąć. A co do teściowej to niestety ale sa to osoby starej daty i tak do końca nie rozumieja co to jest alergia. Ja gadam do swoich rodziców i teściów jak do sćiany że małej nie wolno czekolady i nic co zawiera żelatynę a oni dalej ukradkiem dają jej kinderki i mambę

, czasami jestem bezsilna i zła
[ Dodano: 2007-04-15 ]
zostaje nam tylko czekać aż wynajdą cud szczpionkę na alergię bo jest to już jednak choroba cywilizacyjna i choruje coraz więcej osób, nawet osoby starsze które przez całe życie alergii nie miały

. pozdrawiam