mambii82 pisze:Mam do was pytanko. Czy kupujecie ubrana typu: dżinsy lub jakieś inne spodenki np. sztruksowe albo takie kompleciki dresów, sukienki, spódniczki, ogrodniczki, sweterki.
ja niestety mam same śpioszki, kaftaniki i body. Nic oryginalnego

Ciuchów praktycznie nie kupowałam, bo wszystkie dostałam, a teraz już nie mam kasy żeby coś dokupić z resztą nikt mi w rodzinie nie pozwala i mają słuszność, bo przy 38 kaftanikach (rozmiar 56) musiałabym przebierać małego co 15 min. żeby to użyć zanim wyrośnie. Ale przynajmniej nie będę robić prania
mambii82 pisze:ja mam wanienkę i stojak do niej
A mogę spytać gdzie kupiłaś i ile dałaś? To stojak tylko do małej wanienki czy do wszystkich typów?
mambii82 pisze:Zastanawiam się czy mam wyprać kocyki i wypełnienie pościeli.
Też się zastanawiam. Kocyki na pewno upiorę, ale wypełnienie sama nie wiem. Chyba nie. zobaczę z resztą dopiero zamówiłam, jak przyjdzie, jak to się pierze itp.
basiek40 pisze:od paru dni bardzo często twardnieje mi brzuch bardzo to boli mam go jak kamień nawet wyprostować się nie mogę. Potrafi to występować parę razy dziennie.
.
Basiek, po pierwsze weź no-spę. Twardnienie brzucha nie powinno występować więcej niż ok. 3 razy w ciągu dnia, a ponoć najlepiej jak nie więcej niż 1. To może być stawianie się brzucha. Choć to jeszcze za wcześnie. Położna ze szkoły rodzenia mówiła nam, że jeśli nie stawia się w regularnych odstępach czasu (nie ważne 10 min czy 4 godziny) i nie boli to nie ma się czym denerwować, bo to tylko trening. Ale no-spe trzeba wziąć.
[ Dodano: 2007-08-07, 10:02 ]acha, basiek i te skurcze nie mogą być dłuższe niż 30sek. Jeżeli trwają tyle, boli, albo są regularnie to trzeba do szpitala.