[quote="Alinka91"]CharlesDor mamy sierpień, czerwiec był 2 miesiące temu ;)
5-10 kg w miesiąc, to zbyt duże obciążenie i szok dla organizmu, który z pewnością da Ci błyskawiczty efekt jojo, tak mi mówi moja trenerka, z którą ćwiczę i w wielu wartościowych źródłach informacji też taką odpowiedź uzyskasz.
Najpierw trzeba wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, pod to ułożyć dietę (ja mam właśnie taką spersonalizowaną) i do tego dodać aktywność fizyczną, która będzie zwiększała wydatek kaloryczny, więc dobrze by było mieć do tego ułożony plan treningów.[/quote]
Ja proponuję zdrowe podejście do odchudzania i utratę wagi na poziomie 2-4kg miesięcznie. Zaczęła bym na twoim miejscu od dobrania odpowiedniej diety. Jeżeli masz dostatecznie dużo czasu na gotowanie możesz skonsultować się z dietetykiem, a ten powinien wyznaczyć ci plan :) ( jeżeli korzystasz z tej opcji najlepiej zrób sobie podstawowe badania i zabierz wyniki ze sobą ). Catering dietetyczny to kolejna doskonała opcja - w takim wypadku możesz skonsultować się z dietetykiem takiego cateringu dietetycznego i za pomocą krótkiej konsultacji dowiesz się jaka powinna być twoja kaloryczność. Powodzonka i trzymam kciuki